Menu

André Rouvoet reageert op oproep; Kind terug in paspoort ouders!

kind terug in paspoort

Een tijdje geleden deed Karijn, één van onze blogsters, in een blog de oproep; Kind terug in paspoort! Zij stelde voor om kinderen (weer) te vermelden in het paspoort van beide ouders en/of ze een eigen paspoort te geven met de naam van de biologische vader en moeder. Dit ter voorkoming van misverstanden en pijnlijke situaties. Omdat deze oproep (met name) op Facebook ontzettend veel bijval kreeg hebben wij de oproep voorgelegd aan André Rouvoet, voorzitter van het platform Scheiden zonder Schade.

André Rouvoet heeft de oproep voorgelegd aan de beleidsadviseurs van het ministerie van Justitie en Veiligheid en stuurt ons de volgende reactie:

Het besluit om kinderbijschrijvingen in paspoorten af te schaffen is al in 2009 genomen door de Europese Unie middels een Verordening. Het besluit heeft te maken met vastgestelde normen ten aanzien van veiligheid/fraude. Een eigen paspoort of ID kaart voor het kind zou ervoor zorgen dat beter gekeken kan worden of het kind wel daadwerkelijk het kind is dat in de papieren staat. Bovendien is de gedachte dat door kinderen hun eigen paspoort of ID kaart te laten bezitten het risico op ontvoering naar andere landen en handel in kinderen een halt kan worden toegeroepen.

Het is dus een Europees besluit dat wij als Nederland niet kunnen terugdraaien.

Helaas Karijn en alle andere voorstanders, de conclusie is dat het niet mogelijk is om hier als Nederland een eigen lijn in te volgen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 × vier =

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.