Menu

André Rouvoet reageert op oproep; Kind terug in paspoort ouders!

kind terug in paspoort

Een tijdje geleden deed Karijn, één van onze blogsters, in een blog de oproep; Kind terug in paspoort! Zij stelde voor om kinderen (weer) te vermelden in het paspoort van beide ouders en/of ze een eigen paspoort te geven met de naam van de biologische vader en moeder. Dit ter voorkoming van misverstanden en pijnlijke situaties. Omdat deze oproep (met name) op Facebook ontzettend veel bijval kreeg hebben wij de oproep voorgelegd aan André Rouvoet, voorzitter van het platform Scheiden zonder Schade.

André Rouvoet heeft de oproep voorgelegd aan de beleidsadviseurs van het ministerie van Justitie en Veiligheid en stuurt ons de volgende reactie:

Het besluit om kinderbijschrijvingen in paspoorten af te schaffen is al in 2009 genomen door de Europese Unie middels een Verordening. Het besluit heeft te maken met vastgestelde normen ten aanzien van veiligheid/fraude. Een eigen paspoort of ID kaart voor het kind zou ervoor zorgen dat beter gekeken kan worden of het kind wel daadwerkelijk het kind is dat in de papieren staat. Bovendien is de gedachte dat door kinderen hun eigen paspoort of ID kaart te laten bezitten het risico op ontvoering naar andere landen en handel in kinderen een halt kan worden toegeroepen.

Het is dus een Europees besluit dat wij als Nederland niet kunnen terugdraaien.

Helaas Karijn en alle andere voorstanders, de conclusie is dat het niet mogelijk is om hier als Nederland een eigen lijn in te volgen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes × 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.