Menu

Blog van Olivia tijdens de scheiding: Rust in mijn hoofd en hart

scheiding, rust in je hoofd en hart

Iqbal Osman/Flickr

Met de zomervakantie vol aan de gang heb ik gelukkig andere dingen aan mijn hoofd dan die ellendige scheiding. Mijn Franse kampeer-debacle als alleenstaande moeder ligt alweer twee jaar achter me en er is intussen veel veranderd. X en ik delen de vakanties keurig op en deze zomer is het mijn beurt. Aangezien ze de puberleeftijd inmiddels zijn ontstegen vermoed ik dat dit de laatste keer is dat ze met me mee gaan. Een speciaal moment. Het einde van een lang vakantietijdperk. Eerst vele zomers als compleet gezin, toen min 1 omdat de oudste zelfstandig op reis ging, daarna als alleenstaande mama en nu in een nieuwe samenstelling want mijn (LAT) vriend gaat met ons mee.

Ja, je leest het goed. Ruim een jaar geleden heb ik de (voor mij dan) grote stap gezet en ben ik voorzichtig met een nieuwe relatie gestart. LAT weliswaar want ik vind het heel prettig dat we ieder ons eigen huisje hebben, ik een aantal dagen in de week alleen met de kinderen ben of soms gewoon helemaal in mijn uppie. Dit gaat prima en iedereen vaart wel bij deze constructie. Houden zo. De opvallendste verandering is dat het me zoveel rust geeft. In mijn hoofd en in mijn hart. Na zoveel jaren tobben, worstelen, werken aan de relatie, het na-huwelijkse traject, de scheiding was ik bijna vergeten hoe het voelt als alles op zijn plek valt.

Dat het prima is om het leven gewoon te leven. Geen grootste doelen na te hoeven jagen, geen verbeterplan voor je relatie in je achterhoofd hoeft te hebben, geen knagend gevoel van onvrede en de continue zorg over hoe het nou toch verder moet. Dat het gewoon goed is. In het begin vond ik het zo onwennig dat ik bijna op zoek ging naar ‘problemen’. Dat hield ik niet lang vol. Gaandeweg lukte het me het te omarmen. Stapje voor stapje, in een slakkentempo maar misschien juist daarom wel zo goed.

En nee, natuurlijk hebben we het hier niet over een bouquetreeks-achtige- fantasie -relatie. We zijn de veertig gepasseerd en geloven al lang niet meer in sprookjes. Voor altijd samen, daar zijn we wel van genezen. Niemand kan in de toekomst kijken. Enige realiteitszin in een tweede of derde relatie is wel geboden en dat is prima. Samenwonen is misschien ooit iets voor in de toekomst en van het woord trouwen krijg ik serieus jeuk. Eerst nog maar eens zien te scheiden zeg ik als mensen daar naar vragen. Tegenwoordig wel met een lach op mijn gezicht.

Olivia, is 43 jaar, heeft 3 puberkinderen en is ruim 3 jaar geleden in een echtscheiding beland waar ze nog steeds mee worstelt. Ze blogt tweewekelijks voor ons.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× drie = 24
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.