Menu

Klaar met die *** scheiding

2 reacties

Afscheid

Dit is mijn 35e blog voor Nieuwe Stap en ik val maar meteen met de deur in huis: ik ga jullie verlaten. Ruim een jaar lang heb ik tweewekelijks mijn belevenissen en emoties met jullie gedeeld maar het wordt tijd om de spreekwoordelijke pen neer te leggen. It is time to move on…

Verwantschap

Het was niet alleen een eer maar ook echt een genoegen om voor Nieuwe Stap te mogen schrijven. Hopelijk heb ik anderen soms een hart onder de riem kunnen steken, maar omgekeerd vond ik het op moeilijke momenten ook erg fijn om te lezen dat ik er niet alleen voor stond. Anderen waren mij voor gegaan en ook zij waren er stuk voor stuk doorheen gekomen. Hoe bijzonder. Totale vreemden van elkaar, maar toch een bepaalde verwantschap voelen, herkenbaarheid. Heel fijn.

Ander leven

Het is juist die herkenbaarheid die ik de bezoekers van dit platform steeds moeilijker kan geven. En daar was het natuurlijk wel allemaal om begonnen! De scheiding is na bijna vijf jaar nu eindelijk echt een feit en dat maakt dat de achtbaan van emoties tot stilstand is gekomen. Mijn verhalen, belevenissen, emoties van toen zijn verdwenen. Ze lijken zich te hebben afgespeeld in een ‘ander leven’.

*** scheiding

Mijn leven van nu is compleet anders. Toekomstgericht, niet langer achterom kijkend, maar juist vooruit. Ik vind het inmiddels zelfs irritant als mensen vragen of ‘het nu eindelijk allemaal achter de rug is’. Ik wil er gewoon niet meer mee bezig zijn met die *** scheiding. Dat heb ik namelijk lang genoeg gedaan. Veel te lang zelfs. Ik heb erop gekauwd, het eindeloos herkauwd en uiteindelijk doorgeslikt. Eindelijk kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik het echt achter me heb gelaten.

Bevrijding

Ik voel me bevrijd, zonder ketens, rustig, stabiel, gelukkig en zonder echt grote zorgen. Geen idee hoe lang dit mij gegund is, misschien is morgen alles anders, maar nu, nu wil ik genieten. Van mijn kinderen, lieve vrienden, familie, and last but nog least mijn nieuwe partner. Lieve lezers, datzelfde gun ik jullie ook. Met heel mijn hart. Het ga jullie goed!

Liefs, Olivia

Olivia we gaan je missen, ontzettend bedankt voor het delen van je ervaringen! Elske en Annelies

REACTIES

Glenda - 11 jun 2015

Beste Olivia, Dank je dat je de tijd hebt genomen om hier te schrijven. Je verhalen hebben me vaak geïnspireerd en hoop geheven Zo zie je maar wat geduld niet allemaal kan doen voor je. Ik wens je het allerbeste Groetjes, Glenda

Hilde Van den Broeck - 18 okt 2016

Ik had net een oude blog van je gelezen en er op gereageerd. Ik ben super blij dat ik deze ook lees en merk dat alles goed met je gaat. Geniet verder van je leven! Ik wens je nog veel liefde toe van je dierbaren.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.