Menu

Eindelijk gescheiden Olivia, saai is lekker!

gescheiden olivia

gescheiden olivia

Nu de rust is wedergekeerd merk ik pas hoe ontzettend lekker het is om een oersaai gescheiden leven te leiden. Geen scheidingsstress meer, geen schuldgevoelens, geen rouw, geen frustratie, geen verdriet, de tranen zijn gedroogd en het leed is geleden. Mijn eigen stekkie, fijne kinderen, leuke familie, prettige baan, hele lieve vrienden, en last but not least opnieuw gelukkig in de liefde. Geen vertwijfeling, geen angsten, geen paniek, geen slapeloze nachten meer maar een heel doodgewoon, saai en burgerlijk bestaan. Dat heb ik. Nou ja, bijna dan.

Lekker saai gescheiden, maar…

Want ‘zoals vroeger’ wordt het natuurlijk nooit meer. Eenmaal een gebroken gezin, altijd een gebroken gezin. Niet samen genieten van de kleinkinderen die ooit geboren zullen worden en niet op onze ‘oude dag’ samen met de kinderen en kleinkinderen genieten van Kerst, Sinterklaas en andere festiviteiten. En hoewel ik er niet aan moet denken om nog samen te moeten zijn met X zijn dat het dit soort gedachten die soms een beetje schuren. Het doet niet echt zeer, maar het prikt soms, begrijp je?

Zeker als je gezinnen in je nabijheid hebt waarbij het allemaal de normaalste zaak van de wereld is dat papa en mama nog bij elkaar zijn. Er plannen worden gemaakt voor het hele gezin. De toekomst ziet er voor hen nog ongeschonden en vol vertrouwen uit. Ze kunnen zich in hun wildste fantasieën niet voorstellen hoe het is om gescheiden door het leven te gaan. Nog los van de impact die dat zou hebben op hun kinderen.

Schuurmomenten

Gelukkig maar. Want eerlijk is eerlijk, een scheiding gaat je niet in je koude kleren zitten, dus die onwetendheid is in dit geval een absolute zegen!
Zo’n ‘schuur-moment’ duurt daarom ook nooit lang. Ik gun het iedereen met heel mijn hart om gelukkig te zijn en te blijven met degene van wie je houdt, met wie je in liefde kinderen op de wereld hebt gezet en daar samen te volle van te kunnen genieten.

O zo lekker

Dat mijn toekomst een andere wending heeft genomen is niet erg meer. Ik heb de verandering ten volle geaccepteerd. Ik geniet met volle teugen van de kids, mijn LAT vriend, mij eigen huisje, verheug me weer op vakanties en kan stil genieten wanneer iedereen bij elkaar is in mijn zonnige achtertuin. Saai. Jazeker. Maar o zo lekker!

Alleenstaande gescheiden mama Olivia blogt twee wekelijks over haar scheiding. Nu vliegen haar kinderen uit en begint er voor haar een nieuwe periode in haar leven.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 0
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.