Menu

Alleenstaande moeder Olivia blogt

alleenstaande moeder

alleenstaande moederNog nauwelijks bekomen van de echtscheidingszitting en het feit dat ik nu officieel een alleenstaande moeder ben, of mijn kind gaat de deur uit! Ja, je leest het goed. Kleine kinderen worden groot maar soms gaat dat iets sneller dan mama had gedacht of beter gezegd, gewild. Laten we bij het begin beginnen. Ik ben verlicht, opgelucht, blij echt… jullie willen het niet weten, zo blij.

Niet dat mijn kind het nest gaat verlaten natuurlijk, maar dat ik nu echt die hele scheidingszooi achter me kan laten. De dagen erna werd ik met de dag vrolijker en lichter. Het was alsof er ieder uur een baksteen van me afviel. Wat een enorme opluchting om ‘gewoon’ verder te kunnen met mijn leven. Dat gevoel was van betrekkelijk korte duur want mijn jongste telg kwam melden dat hij nu echt een kamer had gevonden. Slik.

Hoewel de oudste al een aantal jaar het huis uit is en ik daar inmiddels aan gewend ben, vond ik het maar wat gezellig dat ik die andere twee nog vrijwel dagelijks bij me had. Niet dat ik nou zo’n enorme moederkloek ben, maar toch. Gezellig is het juist woord. Iedere dag al die verhalen, vrienden over de vloer, het leeft hier altijd en daar hou ik van. En opeens kwam de mededeling dat hij er nu dan toch echt vandoor ging. Het contract werd getekend, sleutels opgehaald en voordat ik het wist stond de verhuizing als een voldongen feit in mijn agenda. Opnieuw slik.

Organiseren is niet zijn sterkste kant. Dus hoewel alles in kannen en kruiken wat betreft de kamer, voor de rest doet hij niets. En dan bedoel ik ook letterlijk echt niets. Zelfs een lijstje van wat hij allemaal wil meenemen of nog denkt nodig te hebben ontbreekt. De prul. De hele zaak saboteren ligt voor de hand (zo hou ik hem nog wat langer thuis) maar nee, die vlieger gaat niet op. Hij moet en zal aankomend weekend verhuizen, hij betaalt immers huur nu! Dat begrijp ik toch wel? Tuurlijk jongen. Dat begrijp ik. Dat lijstje heb ik dus maar gemaakt zodat hij zich kan concentreren op… Ja op wat eigenlijk? Geen idee. Dat hoort er bij. Zeggen ze. En over een week? Dan is er nog maar eentje. Slik.

 

Olivia is vorige week officiel gescheiden na een hele lange scheidingsperiode. Ze is alleenstaande moeder van 3 pubers en schrijft tweewekelijks op nieuwestap.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 − twee =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.