Menu

Blog van Elisa: “de nieuwe vriendin van mijn ex”.

11 reacties
nieuwe vriendin van mijn ex

Wij gingen het anders doen; scheiden. Ik was volledig overtuigd, al was er echt wel een stemmetje dat de hele tijd zei ‘waarom zou dit wel goed gaan?’. Ik ergerde me dood aan de mensen die zeiden “nu ja, maar wacht maar totdat er anderen in het spel komen, dan gaat dat niet meer”. Akelige mensen vond ik dat. Die mij niet geloofden. Nu weet ik beter. Het waren die mensen die minder naïef in het leven stonden, dan ik. Zoals zo vaak…

En nu zijn we ruim 2 jaar na datum dat ik uitsprak te willen scheiden.  2 jaar… Hij inmiddels al ruim een jaar een nieuwe relatie. En ikzelf net in een relatie. En het klopt. Het klopt dat er veel veranderd door de nieuwe partner. Met name bij mijn ex.

Ruggengraat

Mijn ex was in onze relatie al altijd degene die geen ‘ruggengraat’ had. Nooit mans genoeg om te staan voor wat hij vond. Nooit mans genoeg om zijn gezin te beschermen. Uiteindelijk was het híj die achter míj ging staan en er zo altijd voor zorgde dat ik uit de bus kwam als het lastige mens en hij als ‘de arme kerel die wat te verduren heeft met dat lastige mens’. Meer dan eens waren het zijn ouders die punt ter discussie waren in onze relatie en het daaropvolgende huwelijk. Ze kwamen vaak te pas en onpas binnen en toen we ouder werden vond ik dat steeds minder fijn. Of feestdagen die al beslist waren en wij moesten gehoor geven. Of toen op onze housewarming party door mijn schoonmoeder werd beslist dat háár poetsvrouw daarbij aanwezig diende te zijn… Ik gaf hem altijd aan wat me stoorde. Het werd altijd ruzie tussen hem en mij en uiteindelijk beloofde hij er zijn ouders op aan te spreken. Helaas deed hij dat niet zodat er vervelende situaties ontstonden. En ik uiteindelijk de hele housewarming van tafel heb geveegd en iedereen een briefje in de bus ontving dat het feest door omstandigheden niet kon doorgaan. Hij opgelucht; ik had het opgelost. Maar altijd kwam er weer iets nieuws. En logisch ook want híj had geen ruggengraat. Dus zijn ouders zagen mij als het lastige mens en ik hen. Terwijl er maar 1 constante factor was in het hele verhaal: mijn ex…

Op het laatst in ons huwelijk had ik amper nog contact met mijn schoonouders. En met mijn schoonzus had ik al zeker 1,5 jaar geen contact meer. Ik was in het begin enorm opgelucht dat ik na de scheiding van alles af was. In de eerste weken na onze scheiding waren dat natuurlijk de eerste steken die gezet werden. Het eerste weekend was er een vriendin van een vriendin die mijn dochters in bed had gelegd. En het tweede weekend dat ze bij hem waren was het de tante. Ex-schoonouders waren er iedere dag en hielpen hem veel als hij de kinderen had. Van onze beste vriend hoorde ik terug dat zijn moeder poetste, boodschappen deed, waste; ze waren duidelijk blij hun jongen weer terug te hebben. Lastig wijf eruit; kom maar lieverd, wij helpen je wel. Voor mij alleen maar bevestiging dat ik de juiste beslissing genomen had. Een opmerking van mijn vader is me altijd bijgebleven: ”je hebt drie kinderen. Twee echte en de ander is je man.” Helemaal waar… en die laatste bracht me alleen maar onrust. De kinderen accepteerden de opvoeding; hij schopte overal tegen aan.

De nieuwe vriendin van mijn ex

Enfin, uiteindelijk kwam er de vriendin, de nieuwe vriendin van mijn ex. Nu ruim een jaar geleden. De dochter van vrienden van de ouders van mijn ex. Plaatje compleet, dacht ik nog. Maar de nieuwe schoondochter bleek 12 jaar jonger. Slim. Als je dan voor een nieuw exemplaar gaat; dan liever ook een jonger model. Niks mis mee. En voor schoonouders natuurlijk ook handig; want jonger; dus kneedbaar. Niet dus… Alsof alles nog niet stekend genoeg was kwam op een goed moment mijn Luna met hét nieuws van het jaar naar me toe waardoor ik mezelf even moest knijpen en mijn ogen naar de hemel opsloeg en in mijn hoofd keihard uitschreeuwde “WHAT THE FUCK!?!?!” Luna zei namelijk “Mama, mama!! Weet je wie naast ons komt wonen?! Tante Ellen!!” Juist ja; dé tante… De zus van mijn ex-man. Verzin je toch gewoon niet?! Toen ik bijgekomen was van de schrik en het verhaal een paar keer verteld had aan mijn ouders en vrienden zei ik er grappend achteraan; “Ik heb Joop van den Ende gebeld of hij iets kon met mijn leven als verhaallijn maar hij zei dat geen mens het zou geloven!”. Optimistisch als ik ben liet ik alles maar over mij heen komen. Altijd overal het beste van proberen te maken. En ik ben toch ook wel licht bijgelovig als ik aan haar als buurvrouw dacht; het zal zijn redenen hebben en we zullen er wel duidelijkheid in krijgen…

Wordt vervolgd….

Ik ben Elisa, moeder van twee geweldige meisjes van 8 en 5 jaar. Na een lange relatie (en huwelijk) met mijn jeugdliefde besloot ik tot scheiden. We zouden in goede harmonie co-ouderschap gaan doen. Er waren nog geen nieuwe partners. Alles ging meer dan prima; totdat hij een relatie kreeg en ging samenwonen. Waar ik nooit in terecht wou komen zie ik voltrekken voor mijn ogen; machtstrijd over de rug van de meisjes. Een nachtmerrie. Ik wil niet vechten maar langzaamaan rest mij geen andere keuze.

Lees ook de andere blogs van Elisa.

REACTIES

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 17 nov 2017

Elisa, ik lees vooral iemand die nog heel erg bezig is met haar ex en zijn leven. Is het niet beter om te accepteren dat hij zijn leven leidt zoals hij dat wil, en je energie te steken in een goed contact met betrekking tot de kinderen? Je hoeft je niet meer druk te maken over je schoonfamilie, over zijn nieuwe vriendin, enkel over het feit of hij goed voor jullie kinderen zorgt. Makkelijk gezegd, ik weet het... het heeft mij ook tijd gekost om die scheidslijn te trekken, maar na twee jaar (en zelf ook een nieuwe relatie) zou je eens kunnen proberen om het los te laten. Dat je ex-schoonzus naast je komt wonen, is natuurlijk best een tikje vreemd. Maar ook daar hoef je verder niets mee. Sta erboven, zeg hallo als je haar tegenkomt, meer hoef je niet te doen. Je hoeft toch niet bij elkaar op de koffie? Je kunt gerust voor jezelf een grens stellen, en op een minimaal niveau met elkaar omgaan. Je hoeft toch geen vriendinnen met haar te worden? Ben je dat wel met alle andere buren? Nee toch? Je hebt nu ook je eigen leven, richt je daarop. En laat de rest voor wie en wat ze zijn.

M.E. - 17 nov 2017

Zo eens met Eline! Je kunt pas gelukkig worden als ze voor jezelf keuzes maakt ipv naar anderen te kijken. Boeien dat dat mens naast je komt wonen. Wellicht handig als je n keer n oppas nodig hebt maar verder: gewoon lachen en zwaaien...

Profielfoto van Jan Willem

Jan Willem (gastheer) - 17 nov 2017

Oh wat herken ik jou frustratie Elisa! Ook ik erger/frustreer me nog regelmatig over keuzes van mn ex of haar activiteiten voor zover ik die meekrijg van mn enthousiast vertellende kids. Probeer het los te laten (zegt degene die het zelf soms dus ook niet kan). Ikzelf ga me op zo`n moment op andere dingen richten, van mn hond tot mn kids tot weet ik veel wat.

Profielfoto van Eline

Eline Stap - 17 nov 2017

Mijn tip voor dat soort momenten: koop een boksbal. Serieus, het helpt.

Annemarie Priem - 18 nov 2017

Wat een negativiteit. Jammer...jammer...steek je energie in de toekomst en niet in het verleden!

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 20 nov 2017

Deze blog van Elisa was heel erg lang en bestaat daarom uit 2 delen, in deel 2 neemt het verhaal een verrassende wending...

Elisa - 21 nov 2017

Mensen, helemaal eens met de commentaren over negativiteit en meer op de toekomst richten. Echter; als jullie góed gelezen hadden is het een verhaal dat in twee delen is opgesplitst en het verhaal begint 2 jaar geleden...

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 21 nov 2017

En vrijdag wordt deel 2 geplaatst....

Cindy Rijkers - 31 mei 2019

Zo herkenbaar óver dat mijn ex in ons huwelijk géén ruggengraat had dat als ik werkte in de weekenden zijn ouders opvoedde..hij niet wist om te gáán met de opvoeding kwam naar voren. Dat zij de kinderen opvingen vond ik niet erg ..ze wilde mij veranderen en hoe ik het deed en dat lukte niet want ik ging er tegenin heb moeten vechten telkens wéér en toen was de koek op en nu met ex schoonouders en vaders nieuwe vriendin gáát het verder kids word de mond gesnoerd er word niet naar hun mening geluisterd en vader gelooft in nieuwe vriendin alles wat zij zegt en doet is heilig..Dit gebeurde 23 jaar lang bij mij ook tot dan op zekere hoogte van zijn ouders. En het gáát niet goed jongste heeft sinds de vier maanden dat vader vriendin heeft woede aanvallen en heb ik opnieuw aangemeld bij kinderpsycholoog middelste wil als vader zo doorgaat een time out oudste heeft lichte vorm pdd-nos en adhd en wil issues met zijn ouders uitpraten maar haalt dan haar pdd-nos erbij etc..waardoor ze in een depressie beland gelukkig krijgt ze over een maand hulpverlening en hou ik mijn handen ervan af over het feit dat hun hopelijk als instantie wel bij vader doordringen.. want ik moet neutraal blijven en idd je komt gewoon niet aan jezelf toe. Vind het niet fijn dat het niet lekker loopt met de kinderen.

Puppypower - 14 aug 2019

Herkenbaar met mijn ex hij is net zo geen ruggengraat zijn moeder doet ook alles voor hem En keuren al zijn ook ongehoorde gedrag lees vreemdgaan goed, ik besloot september 2018 de scheiding in te zetten . ik dacht in goede orde co ouderschap te volbrengen maar helaas tot vorige week, scheiding is in maart dit jaar uitgesproken en meneer is al met onze kids en zijn nieuwe vriendin en haar kids op vakantie geweest. Wilde de kids laten liegen hierover maar gelukkig heeft de jongste het niet voor zich kunnen houden. Ik werd er niet over ingelicht door hem voorafgaand de vakantie. Communicatie is bijna onmogelijk ,hij kan niet normaal meer doen nu de waarheid op tafel ligt. Heb in een pittig gesprek met hem de band proberen te herstellen en het welzijn van de kids op 1 te zetten en de waarheden boven water gekregen. Verschrikkelijk maar waar , ik kan nu rouwen en verwerken en een nieuwe start maken en zorgen voor een warm nest voor de kinderen zonder leugens van mijn zijde. Maar de tijd zal het leren zakelijk en functioneel blijven voor het welzijn van de kinderen.

Erwin - 26 jan 2023

Beste Eline, wat gun ik jou een fijn en plezierig leven, met ruimte voor jezelf en je kinderen, en voor de mensen om je heen. Adem in - en het is er. Je hoeft het alleen maar te laten. 💪

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht × 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.