Menu

Conflict met je ex? Hier wat tips.

tips voor oplossen van een conflict met je ex

In het boek “Balanceren op één been” van Sasja Nicolaï, staan communicatietechnieken beschreven die je verder kunnen helpen in de communicatie met je ex. We vinden deze zeer de moeite waard om met jullie te delen. Op zich hoeft het geen probleem te zijn dat jullie een conflict hebben, mits je probeert om de verschillen kleiner te maken in plaats van groter. De beste oefening is gebaseerd op Aikido. Aikido betekent: de weg van de harmonie. Deze weg is een methode om slim om te gaan met meningsverschillen. Uitgangspunt is dat je niet direct vanuit je (boze, gekwetste of verdrietige) gevoel reageert maar eerst een vraag stelt. Door een vraag te stellen, geef je de ander de gelegenheid om toe te lichten war hij precies bedoelt. Daarnaast geef je jezelf de tijd om je te beraden of het wel slim is wat je wil gaan zeggen.

Hieronder vind je een aantal veelgebruikte communicatietechnieken. De eerste helpen je niet verder, met de tweede reekst heb je meer kans op succes. Probeer eens uit wat het best bij jou past.

1. Wat je niet verder helpt:

Afstandelijk doen- jezelf wegcijferen-doen wat je altijd deed- niets doen- uit de hoogte doen- drammen of eisen- niet luisteren-klagen- jezelf afsluiten- iemand anders de schuld geven

2. Wat misschien wél helpt:

Open vragen stellen- actief luisteren- een creatieve oplossing zoeken- jullie gezamenlijk doel benoemen- uitleggen wat je graag wil- een fout toegeven- informatie op een rijtje zetten- je grens aangeven- de ander tegemoetkomen- samenvatten.

Oefening: Welk conflict had jij laatst met je ex? Op welk punt stelde jij je onhandig op? Wat zou je daarvoor in de plaats kunnen zetten? Denk je dat het gesprek anders verlopen zou zijn?

Succes!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 + zes =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.