Menu

Dag van de Scheiding

dag van de scheiding

Scheiden met begrip kan echt. Wil je weten hoe?

Op 15 september 1796 vond de allereerste echtscheiding plaats in Nederland. Sinds 2010 wordt rond deze datum, de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar is dat op vrijdag 9 september.

Voorkom een vechtscheiding

1 op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. In 2015 waren dit volgens de CBS 34.232 scheidingen. De Dag van de Scheiding is bedoeld om aandacht te vragen voor deskundige begeleiding bij een scheiding.
Het streven is, dat iedereen op een begripvolle en respectvolle manier uit elkaar gaat. Het aantal vechtscheidingen neemt explosief toe en circa 15.000 thuiswonende kinderen krijgen hiermee te maken.
Een vechtscheiding brengt veel schade met zich mee. Niet alleen voor het stel dat uit elkaar gaat, maar ook voor de kinderen. Professionele begeleiding blijft hierbij essentieel.
Mediation bij scheiding zorgt ervoor dat ieder kan beginnen aan een nieuw leven, apart van de ander, met respect voor het verleden.

2Divorce Inloopochtend

Om de bewustwording rondom het thema te vergroten heeft 2Divorce onder andere onlangs een Zomerkamp georganiseerd voor kinderen van gescheiden ouders.
En tijdens de Dag van de Scheiding heeft 2Divorce een inloopochtend. Tussen 9.00 – 12.00 uur kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen bij één van de 22 deelnemende vestigingen voor een vrijblijvend gesprek.
De scheidingsbemiddelaar adviseert dan direct over de situatie en legt uit hoe je een vechtscheiding kunt voorkomen.
De kennis en het inzicht van de bemiddelaar zorgt er voor dat er goede en toekomstgerichte afspraken gemaakt worden.
Geen enkel onderwerp wordt overgeslagen, of het nu gaat om ouderschap, financiën, hypotheek of pensioen.

Kijk voor meer informatie en alle deelnemende vestigingen op www.2divorce.nl/dag-van-de-scheiding 
Een afspraak maken voor een andere datum of op één van de 63 andere vestigingen in heel Nederland is uiteraard ook mogelijk.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


drie + 4 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Doet het jou ook zo’n pijn om een compleet gezin samen te zien? Op de een of andere manier ziet een compleet gezin er ook altijd perfect uit. Misschien zit je midden in je scheiding, misschien is je scheiding al jaren afgerond… Het blijft pijn doen dat je gezin niet meer “heel is”. Heb jij Lees verder > mijn gezin is niet meer compleet
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.