Menu

Daniël blogt: December feestmaand

december feestmaand

december feestmaandMijn oudste dochter is in december jarig. Netjes tussen Sinterklaas en kerst. Daardoor wordt de feestmaand een dubbele feestmaand. Want door het co-ouderschap wordt van alles vaak dubbel gevierd.

Sinterklaas begint langzaamaan aan te zwellen vanaf eind oktober. Liedjes leren op school. Intocht in onze haven en een paar weken in november de schoen mogen zetten. Pakjesavond (of middag) wordt twee keer gevierd. Eén keer bij mij en één keer bij mijn ex-schoonfamilie. En op school is het ook schoen maken, zetten en uitpakken. Sinterklaas kwam dit jaar op een scootmobiel ook nog eens langs.

Vervolgens we richting haar verjaardag. Totdat haar verjaardag gevierd is, laten we alle kerstspullen in de dozen staan. Inara mag eerst jarig zijn. En uiteraard wordt ook dit feest ook dubbel gedaan. En soms zelfs een derde keer voor de achterblijvers. Het kinderfeestje moet daartussenin ook nog plaats vinden.

En uiteraard (op dezelfde middag als het kinderfeestje) is er nog een kerstdiner op school als opening van het kerstseizoen. Verkleed en al de kinderen afleveren en bij voorkeur maken de ouders nog een hapje. De kerstboom moet ook nog ergens versierd worden. Gelukkig zijn er hier twee kerstdagen die we als co-ouder kunnen verdelen.

Maar pakjes met kerst doen we hier niet. Inara heeft welgeteld al tegen de twintig keer iets mogen uitpakken voor Sinterklaas. En met vier feestjes rond haar verjaardag vinden we het wel genoeg. En zij zelf ook wel. We zien de kinderen oververmoeid raken van alle festiviteiten. En het onvermijdelijke ziekteverzuim volgt. Ze snakken naar de kerstvakantie die gelukkig een dag eerder begint. Ik denk dat wij in ieder geval weinig spannends meer gaan plannen in deze vakantie. Uitslapen, uitrusten en bijkomen.

Door de grote stroom van cadeau’s ontstaat er wel een andere traditie. Het gezamenlijk uitzoeken en opruimen van het boventallig verklaarde speelgoed. Hier is geen sociaal plan voor nodig, anders dat het naar goed doel gaat. In alles wat ze krijgen deze maand is het afsluiten met geven ook heel belangrijk om voldoende contrast te houden. En dat is geven en toekijken hoe blij anderen zijn. Dat geeft een glinstering in de ogen die geen enkel cadeau te weeg kan brengen.

En voor ons is dat de beleving die in deze donkere dagen hoort. We wensen iedereen daarom nog een goed uiteinde en tot volgend jaar!

Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Sinds kort heeft Daniel een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× negen = 36
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.