Menu

Daniel gaat opnieuw trouwen!

2 reacties
trouwen


trouwenHet bloed kruipt waar het niet gaan kan. Niets is veranderlijker dan een mens. Maar bovenal wees voorzichtig met wat je zegt. Soms kom je er achter dat de werkelijkheid toch anders is.

Dit zijn gedachten die door me heen gaan als ik deze blog ga schrijven. Ik had mezelf iets gezegd en beloofd toen ik ging scheiden. Uit praktische overweging ingegeven zou ik achtereenvolgens niet meer gaan samenwonen en zeker niet meer gaan trouwen. Een LAT relatie leek me als co-ouder het beste voor iedereen. En dat is inclusief mezelf. Ik zou ook niet te veel gaan werken. Zeker onder de 40 uur om als ouder er volledig te zijn voor mijn kinderen.

Twee jaar later is dit er van terecht gekomen

Ik werk op dit moment fulltime op een MBO school en ben ook de eigenaar van een eigen onderneming. Ik heb dus anderhalve baan, als het er geen twee zijn. De tijd met mijn kinderen is echter niet zozeer schaars. Het is wel anders geworden. Ik typ dit als de kinderen aan het spelen zijn in een speeltuin. Ze komen regelmatig langs en tegelijk kijk ik af en toe op of alles nog goed gaat. p-te-p en mijn ex zijn er ook, dus de aandacht wordt verdeeld. En mijn zus en haar aanhang komen ook langs. Een wereldtijd voor mijn kinderen dus. En ik heb tijd om te typen. En geloof me als ik zeg dat ik mijn transformer pad dichtklap, als ik een kind wil knuffelen. En als ik thuis werk, dan kruipt een kind naast me op een stoel en gaat ook “aan het werk”. Ik blijf beschikbaar en de echt moeilijke zaken doe ik als de kinderen slapen of als ik op school ben.

De LAT relatie heb ik twee maanden volgehouden. Het samenwonen was geen vooropgezet plan, maar werd wel snel werkelijkheid. De zaken lagen nu eenmaal zo. De kinderen vonden het moeilijk om elkaar niet te zien als ze wisten dat dit technisch wel mogelijk was. De LAT werd al snel teruggebracht tot alleen de woensdagnacht en dat werd wel erg gekunsteld. Uit het voorgaande blijkt al dat ik mijn hart volg. Ik ben een simpel mens.

Trouwen en dat betekent een baby…

En het derde doel ga ik ook niet redden. En ja, het is waar. Ik heb p-te-p ten huwelijk gevraagd. We zijn nu verloofd, zoals dat heet. En dit keer niet veel praktische overwegingen. Het is een bevestiging dat we samen echt verder gaan. In de eerste plaats voor onszelf. En de kinderen zijn er ook erg blij mee. Behalve Inara. Zij vindt het erg leuk dat we gaan trouwen, maar heeft bij één ding wel haar bedenkingen. Waar moeten we de nieuwe baby laten? In haar zesjarige onschuld denkt ze dat als mensen gaan trouwen dat er automatisch een baby komt. Dat een goed geplaatst knipje dit onmogelijk heeft gemaakt snapt ze natuurlijk niet. We kunnen duizend keer zeggen dat er geen baby gaat komen, anders dan ooit een kleinkind.

De kinderen hebben andere ideeën. Ze verdelen het huis vast opnieuw en verzamelen vast speelgoed voor het nieuwe kind. En de kleding zijn ze ook vast aan het uitzoeken. Een Elsa jurk mag niet ontbreken. En meer Disney figuren komen langs. Ze vinden het erg leuk. Als ze anderen vertellen dat wij gaan trouwen, krijgen ze ook te horen dat ze dan echt broertje en zusjes worden. Maar dat snappen ze nog minder. Dat zijn ze al. Het is nu alleen dat mamma en pappa bij elkaar gaan blijven. Het geeft ze meer houvast. En daarmee voldoe ik wel aan een basisregel voor het hebben van kinderen. Het welzijn van de kinderen staat voorop. En aan die regel voldoe ik nog steeds.

Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Sinds kort heeft Daniel een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen. Het boek over het eerste jaar is 10 april verschenen en verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

REACTIES

Janneke - 26 aug 2015

Daniel. ... wat een geluk.... Het leven is niet uit te stippelen.... dat is soms moeilijk en soms mooi.... Het enige dat we kunnen doen is ons hart volgen! Geniet er van!!!!

Kim - 1 sep 2015

Wat een ongelooflijk leuk nieuws Daniel, gefeliciteerd. En hoe je omschrijft hoe je met een huwelijk voor de kinderen houvast geeft doet mij (als stiefmama) ook wel even nadenken. Ik geloof nooit zo in het huwelijk, maar zijn kids hebben toevallig dit weekend weer eens 'ons' zogenaamde huwelijk nagespeeld (inclusief bloemen uit de tuin van de buurvrouw....). Misschien toch goed om het om die reden nog eens te overdenken... Veel geluk samen!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


1 × = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.