Menu

De hond van de nieuwe vriendin van papa

de nieuwe vriendin van papa

De hond

De vader van mijn oudste dochters heeft sinds een tijdje een nieuwe vriendin en zijn vriendin heeft een hond. Niet een heel kleintje, maar best een aardig formaat. Onze dochter, 9 jaar oud, vindt honden leuk, maar dit exemplaar is net wat te veel van het goede.

Vrije dag

Vandaag heeft onze dochter een vrije dag van school, want er is een studiedag. In plaats van de wissel om 7.30u vanochtend hadden we besloten dat ze bij mij kon uitslapen en dat de wissel wat later zou zijn. Onze dochter had lekker uitgeslapen en was druk bezig met bedenken wat ze vandaag allemaal voor leuke dingen kon gaan doen. Ik parkeerde voor het huis van haar vader en hoorde direct hard geblaf uit de tuin komen. Het enige dat onze dochter kon uitbrengen was ‘oh nee’.

Gesprek met haar vader

Ik ging de auto uit, samen met onze andere dochter en zag inderdaad dat zijn vriendin met hond in de tuin waren. Na een korte overdracht tussen vader en mij bleek de dochter in kwestie de auto nog niet te hebben verlaten. We zijn erheen gelopen.

Ze wilde de auto niet uit en begon hard te huilen. Na veel praten kwam ze de auto uit om zich vervolgens aan mij vast te klampen. Ze vertelde, behoorlijk overstuur, tegen haar vader dat ze ontzettend bang is voor de hond. Hij blaft hard en al speels springt hij af en toe tegen haar op. Vader probeerde haar gerust te stellen, maar dit werkte niet. Uiteindelijk ben ik meegelopen naar de voordeur, de hond werd goed vastgehouden en is ze direct naar haar slaapkamer gevlucht.

Gesprek paar weken geleden

Een paar weken geleden had onze dochter een piekermomentje toen ze in bed lag en daardoor niet kon slapen. Ze vertelde me toen ook al dat ze bang is voor de hond en zich om die reden regelmatig heel lang opsluit in haar slaapkamer. Mijn hart brak toen ik dat hoorde. Ze kwam zelf tot de conclusie dat het misschien handiger was geweest om dit tegen haar vader te vertellen, zodat hij mogelijk actie kon ondernemen.

Ondertussen heb ik hem hier al van op de hoogte gesteld, zodat hij iets voorbereid zou zijn en mogelijk al eerder actie kon ondernemen. Daarnaast vertelde ze ook dat ze moeite heeft met zijn nieuwe vriendin. Deze vriendin is zijn vorige vriendin, met wie hij jaren heeft samengewoond, vrij vlot opgevolgd en dit gaat voor onze dochter veel te snel.

Verschillende huishoudens

Aanpassingen

Ook hier heb ik mijn ex al van op de hoogte gesteld en ik ben blij dat hij er rekening mee houdt. Zijn nieuwe vriendin en dus ook de hond, zijn minder vaak bij hem als de kinderen er ook zijn. Eerst was dit bijna dagelijks, nu maximaal 1 keer per week (van de 3 of 4 dagen dat ze bij hem zijn). Daar is onze dochter blij mee en ik dus ook. 

Mijn overdenkingen

Ik vind het lastig allemaal. Ik begrijp dat mijn ex zijn vriendin wil zien en langzaamaan wil laten kennismaken met onze kinderen. Ze zijn nu ruim een half jaar samen. Ik vind het fijn dat het tempo langzamer en dus aangepast is op onze dochter. Maar ja, de momenten dat ze elkaar wel treffen is de hond er ook. Ze wonen erg klein en ik citeer onze dochter ‘Wie bedenkt dat nou, een hond in zo’n kleine ruimte met zoveel mensen’…

Ik kan begrijpen dat het harde (regelmatige) geblaf niet fijn is als je er vlakbij staat en ik kan ook beredeneren dat ze om die reden naar haar slaapkamer vertrekt en zich daar de rest van de tijd in haar eentje vermaakt. Maar ja, het doet me wel verdriet. Dit is niet hoe ik graag zou willen dat het gaat als ze bij haar vader is en de hond er ook is. Er is geen ruimte beschikbaar in het huis waar de hond kan verblijven, er is weinig leeg oppervlak, daarnaast is het ook zielig voor de hond als hij ergens opgesloten wordt.

De hond niet meenemen lijkt me ook geen oplossing, aangezien ze toch zal moeten wennen aan deze hond. En onze dochter bij mij laten op de momenten dat de hond bij haar vader is, is ook niet de bedoeling. Lastig, lastig allemaal… Het zal vast allemaal wel goedkomen, als zie ik nu nog even niet hoe dan… 

Gelukkig kreeg ik net een berichtje dat ze haar nieuwe drone vandaag in een weiland gaat uitproberen en ze daar veel zin in heeft. Geen idee of de hond daar ook bij zal zijn, maar fijn te horen dat ze in ieder geval een leuke bezigheid op haar vrije dag zal hebben!

Suzanne van Judex.

Lees ook de andere blogs van Judex.REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 3 = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.