Menu

de oude of de nieuwe jij?

leren van jezelf te houden

leren van jezelf te houden

Of de volgende stap na je scheiding een nieuwe stap wordt of een oude stap blijft, hangt helemaal van jezelf af. Zelf zei ik altijd als mensen vroegen, of ik alweer ‘helemaal de oude’ was, dat ik dat helemaal niet wilde worden, ik wilde ‘de nieuwe ‘ worden en daar ben ik ook voor gegaan.

Ook in mijn begeleiding merk ik dat mensen daarvoor voelen, maar dat ze vaak niet weten wat ze moeten doen om zover te komen. Zo worstelde Jan enorm met de keuze om weg te gaan bij zijn partner, met wie hij ook kinderen had, terwijl hij tegelijkertijd al zijn oog op een andere dame had laten vallen. Ook de relatietherapie die nog ingeroepen werd op het laatste moment, bracht geen verlichting. Toen uiteindelijk de knoop in zijn huidige relatie doorgehakt was, richtte hij zijn focus op de nieuwe dame. Een nieuwe stap?

Gelukkig was de vrouw niet meteen beschikbaar waardoor hij de mogelijkheid kreeg zijn gedrag en gevoelens te onderzoeken. Hij werd gedreven door een enorme drang om te helpen en gelukkig te maken en ontdekte dat daaronder zijn eigen behoefte aan liefde en waardering schuilging, ontwikkeld in een gevoelsarme jeugd. Door een aantal keer niet zijn impuls te volgen om contact te zoeken, lukte het hem om een groot oud verdriet in hemzelf omhoog te halen, waardoor de drang naar contact rustiger werd en hij eindelijk kon gaan bouwen aan een relatie met zichzelf.

Liefde is prachtig, maar al te vaak wordt de behoefte aan liefde verward met de liefde zelf. Jezelf werkelijk liefhebben is de sleutel naar een gelukkige(r) relatie, dat noem ik een echte nieuwe stap.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− vier = 2
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.