Menu

De S van Giraf, gedicht van gescheiden vader I-Pat

1 reactie

Ver achter de sterren lag een droom te wachten.
Een droom van een vader die na een meisje ook graag nog een jongen wilde.
De wereld was donker onder hem en hij kon alleen maar hopen.
En daar was jij.

Ik heb me nooit kunnen voorstellen hoe mijn leven zou veranderen op de dag dat jij kwam.
Hoe al mijn zorgen en mijn angsten zouden wegspoelen alsof ze er nooit geweest zijn.
Al die tijd vroeg ik me af hoe je eruit zou zien.
En ineens was jij daar en ik wist dat ik niet meer zonder jou hoef te leven.

Hoe kan het toch zijn dat een hart zo vol is, wijd open kan staan en opnieuw kan ontwaken?
Ik wist niet dat een simpele gedachte en een trots gevoel zoveel teweeg konden brengen.
Het was veel meer dan alleen een druppel in de oceaan.
Het was een sprookje.

Ik heb nog nooit zo’n blauwe lucht gezien.
Nog nooit hadden bloemen voor mij zoveel kleur, als op die ene dag, vijf jaar geleden.
Ik hoop dat je nog even zonder zorgen door de wereld mag gaan.
En dat je blijft denken dat de S van Giraf is.

Vijf jaar alweer. Het gaat te hard.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REACTIES

Marcos te Braak - 20 jun 2024

Haha ik vind deze leuk. Mijn zoontje zei laatst bij de L het woord Lasapparaat. Hij is ook vijf jaar. Geniet er van!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


2 + = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.