Menu

Daar ben ik je vader voor, gedicht van I-Pat

gescheiden vader

Terwijl ik in bed lig, tikt de klok maar verder.
Ik ben wat verward en draai steeds in mijn bed.
Als zij er maar niet wakker van wordt.
Flashbacks naar warme zomeravonden en een koffer met herinneringen.
Keer op keer moet ik eraan denken.
Vanaf dat je geboren bent tot het moment dat je mij twee jaar lang niet zag.

Soms loop ik te ver vooruit, dan ga ik voor jou te snel.
Ik hoor je dan wel roepen, maar versta niet wat je zegt.
Ik denk dat je wilt dat ik langzamer moet gaan.
En dan werkt je autisme ook nog niet mee.
Je raakt achterop en kunt het tempo niet bijbenen.

Als je verdwaald bent kun je mij altijd vinden.
Als je valt zal ik je vangen en steeds weer op je wachten.

Nadat mijn beeld wat vervaagt en de duisternis steeds zwarter wordt, stap ik uit bed en kijk uit het raam.
Ik vraag me af of het goed met je gaat.
Of jij nu wel kunt slapen, of ben je net als ik in gedachten.
Ik hoor je stem weer die mij vraagt of het wat rustiger kan.
Want je raakt achterop, je ziet het even niet.

Ik zal er altijd voor je zijn.
Iedere dag en keer op keer.
Daar ben ik je vader voor.

I-Pat: Vader van twee kinderen, regio Rotterdam, analoge man in een digitale wereld, beland in vechtscheiding, blogt recht uit het Rotterdamse hart.

Lees ook de andere gedichten van I-Pat.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes + 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.