Menu

De wegwijzer ScheidingsATLAS, win het boek!

26 reacties
Scheidingsatlas

Bij scheiding neem je een afslag naar een nieuwe toekomst. Partners verlaten de gezamenlijke weg en vertrekken ieder in een eigen richting. Als er kinderen zijn, zullen jullie wegen elkaar nog geregeld kruisen of gedeeltelijk naast elkaar lopen, maar ieder bewandelt wel zijn eigen weg en maakt zijn eigen reis.

Scheiding en gezinnen, de weg vinden

Ik doe, voor TNO, onderzoek naar scheiding en gezinnen. Waarover ik me afgelopen jaren verwonderde, is hoezeer ieder nog zelf de weg moet zien te vinden. En dat terwijl scheiding veel voorkomt: Ieder jaar gaan in Nederland bijna 50 duizend ouderparen uit elkaar en daarbij zijn 86 duizend minderjarige kinderen betrokken. En terwijl we samen al zoveel weten:

Over … dat scheiding een verlies is voor alle betrokkenen. Een verlies van een relatie, die gezamenlijke reis tot dan toe, een toekomstbeeld samen. Bij dat verlies hoor rouw. Het kost tijd om dat verlies te verweven in je hernieuwde leven, jouw eigen reis.

Over … hoe kinderen van verschillende leeftijden reageren op de scheiding en hoe je ze als ouders daarin kunt ondersteunen. Over het belang daarbij van warmte en betrokkenheid naar de kinderen enerzijds en regels en structuur in de opvoeding anderzijds.

Over … factoren in scheidingssituaties die kunnen maken dat ouders en kinderen niet lekker in hun vel zitten of functioneren. En over factoren die juist helpend zijn.

Over … verschillende manieren om ouderschap na scheiding vorm te geven. Trekken ouders samen op in coöperatief ouderschap, of past meer parallel ouderschap beter? En over hoe positieve, geweldloze communicatie daarbij kan helpen.

Over … dat scheiding niet het einde van de weg is, maar vooral een nieuwe richting betekent: het begin van een nieuwe reis. Daarbij helpt een goed evenwicht tussen, aan de ene kant, wat je voor je kiezen krijgt, waar stress zit of wat lastig is – je ‘draaglast’ – en, aan de andere kant, steun die je krijgt, dingen waar je energie van krijgt – je ‘draagkracht’.

Wegwijzer ScheidingsATLAS

Vanuit de overtuiging dat deze informatie laagdrempelig beschikbaar zou moeten zijn voor alle ouders die hun weg zoeken tijdens en na scheiding, is de wegwijzer ‘ScheidingsATLAS’ ontwikkeld.

ScheidingsATLAS combineert informatie over de hierboven genoemde thema’s, ervaringen van gescheiden ouders en praktische tips. De ScheidingATLAS is in boekvorm verschenen maar je kan ook;

Mariska Klein Velderman

Win een exemplaar van de ScheidingsATLAS

Wij mogen 2 exemplaren van het boek weggeven. Als jij in aanmerking wilt komen voor een gratis exemplaar, laat dan in een reactie weten waarom jij wel een wegwijzer kunt gebruiken. We maken op 12 november de winnaars bekend.

REACTIES

Silvia - 26 okt 2020

Ik zou graag dit boek willen om hiermee meerdere gezinnen te helpen rondom dit thema en collega's vanuit andere buurtteams hierin goed mee te nemen!

Josephine - 26 okt 2020

Graag! Ik wil het winnen omdat de wereld van scheiden al heel lang een atlas kan gebruiken. Ik zou graag de landkaart krijgen om een betere hulpverlener en wegwijzer te mogen worden.

Dorine - 27 okt 2020

De atlas zou n geweldige toevoeging zijn voor mijn praktijk. Nog meer handvaten om ouders (en daardoor de kinderen) te ondersteunen. 🤞🏻

Mendi - 27 okt 2020

Graag! Een super mooie toevoeging voor mijn Scheidingscoach praktijk.

Jacqueline de Waal - 28 okt 2020

Erg interessant onderwerp wil het boek graag lezen.

Marit - 28 okt 2020

Graag voor mijn dochter die helaas nu in deze situatie zit

Nelly - 28 okt 2020

In mijn familie is dit boek waarschijnlijk zeer welkom.

Loes - 28 okt 2020

Mijn vriend is gescheiden en heeft twee kinderen. Hoewel de scheiding al 6 jaar geleden is, heeft met name het oudste kind er nog regelmatig moeite mee. Misschien dat dit boek hem helpt om beter met de situatie om te gaan.

anja - 28 okt 2020

leuk ik doe mee

Sander - 28 okt 2020

Ik verdwaal al in mijn eigen tuin dus deze atlas is hier meer dan welkom! ;)

Jan - 28 okt 2020

Ik denk dat ik hier heel wat mensen een heel stuk mee vooruit kan helpen.

Marjolein - 28 okt 2020

Een interessant onderwerp. Het heeft niet gelijk betrekking op mij, maar om mij heen zie ik stellen (vrienden) uit elkaar gaan. Het brengt veel onrust met zich mee, vooral voor hen. Ik zou wel eens willen begrijpen hoe ik mijn vrienden het beste kan helpen, hen kan begrijpen en er voor hen kan zijn. Dan kan ik hen de steun geven die ze verdienen en voor mijzelf de inzichten die ik hiermee kan krijgen.

Anita te Gussinklo - 28 okt 2020

Voor mijn vriendin die nu deze moeilijke periode door gaat

Nina Mol - 29 okt 2020

Ik doe mee om het exemplaar in de buurtbieb neer te leggen ter informatie.

Petra Jungen - 29 okt 2020

Wat fijn dat de scheidingsatlas letterlijk de weg wijst in deze voor velen emotionele en moeilijke periode. Als praktijk vinden we het heel fijn om de atlas aan te kunnen bieden en hiernaar te verwijzen.

Profielfoto van Michael Rutten

Michael Rutten - 29 okt 2020

Ik zou heel graag dit boek willen, wellicht kan dit voor mij een leidraad zijn want ik kom er niet meer uit. Alle spanningen ondanks dat we al een aantal jaar gescheiden ben weet ze me nog steeds zo te raken en dat kost nu zelfs mijn gezondheid. Door alle spanningen is dit op mijn zenuw gaan effect hebben dat het zelf zover is gekomen dat ik afgelopen zondag met spoed ben opgenomen....artsen verwijten oorzaak spanning en stress....

Cindy - 29 okt 2020

We hebben samen, met veel verdriet besloten uit elkaar te gaan. Onze 2 meiden zijn intens verdrietig. En dat doet zo'n pijn! Ik hoop uit deze atlas te handvatten te halen hoe wij samen onze meiden kunnen ondersteunen bij deze heftige periode.

Lottie - 29 okt 2020

Omdat dit, helaas, voor mijn zus momenteel goed van pas kan komen..

Danielle - 29 okt 2020

Ik doe graag mee. Interessant boek waar veel meer aandacht voor zou moeten komen.

Sor - 30 okt 2020

Ook heel graag winnen om meer gezinnen te kunnen ondersteunen En voor mezelf om Betere beslissingen te kunnen nemen welke weg als moeder en stief moeder

Anneliese de Waal - 30 okt 2020

Die zou ik op dit moment heel goed kunnen gebruiken, doe erg graag mee.

Amanta - 30 okt 2020

Ik zag net een nieuwe win actie voorbij komen en zou graag daar kans opmaken wand onze scheiding valt heel zwaar al twee jaar onderweg en nog niets rond mijn dochter heeft het moeilijk ze woont bij mij maar uit haar eigen ervaringen van jaren heeft ze zelf haar conclusie getrokken en wil ze geen omgang met vader omdat hij er nooit was en nooit is geweest voor haar alleen maar als hij kon pronken met haar of ons. Daarbuiten telde we niet en kregen we geen blikwaardig. Nu ots en bespeeld hij instanties en daar is dochter heel boos over. Ik stimuleer haar in positieve omgang met vader. Praat nooit kwaad over hem. Geef met regelmaat aan aan dochter dat het goed is en dijn is als ze ook leuke dingen met papa zou doen. Maar helaas wil ze niet. Vader heeft regelmatig dochter laten staan en van de zomer in haar weken in omgang vader is hij gewoon op vakantie gegaan zonder overleg en dochter zo aan moeder gelaten. En hij liegt steeds tegen haar echt O vervelend voor haar maar daar kan ik niets mee. Hoop zo van harte dat ik het boek win Vr Gr amanta

Lydia - 2 nov 2020

Om alle redenen die al gezegd zijn en om het ingewikkelde proces van de scheiding vorm te geven...want wat word er veel van je gevraagd in allerlei opzichten...

Anja Mulders - 8 nov 2020

Ik denk altijd dat getrouwde mensen gelukkig leven en zijn.. elk jaar scheiden er ongeveer 37.000 mensen..Het leven is niet altijd rozegeur en maneschijn.. Ik heb veel moeite met accepteren van mezelf.. Gelukkig weet ik nu ook dat ik niet de enige stotteraar ben en met een hazenlip.. Ik ben heel blij dat ik kan mailen; deze correspondentie is ideaal voor mensen die stotteren.. Ik ben geïnteresseerd in jullie boek..

Karen - 11 nov 2020

Tja, omdat het er waarschijnlijk aan zit te komen en dan graag door de bomen het bos zie.

Profielfoto van Nieuwe Stap

Nieuwe Stap - 12 nov 2020

Anja Mulders en Amanta, gefeliciteerd het boek is voor jullie. Stuur even een mail naar info@nieuwestap.nl met jullie postadres, dan worden de boeken toegestuurd. Alle anderen heel erg bedankt voor jullie persoonlijke reacties. Hou de site in de gaten, we hebben heel regelmatig een winactie.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.