Menu

December; te druk voor Inara, Daniel blogt

december

decemberDecember is voor normale gezinnen al een grote uitdaging. Voor co-ouders meestal een grotere. Kinderen hebben dubbele pret. Maar onze Inara heeft echt de hoofdprijs. Ze is ook nog jarig in deze donkere maand aan het einde van dit jaar. Zonder de kerstvakantie zou Inara het niet aan kunnen.

Inara’s December lijstje

Inara haar lijstje verplichtingen ziet er namelijk als volgt uit:

  • 2 december: Sinterklaas met pappa en omstreken;
  • 4 december: Sinterklaas op school;
  • 5 december: Sinterklaas met mamma en omstreken;
  • 18 december: mijn verjaardag bij mamma en omstreken;
  • 19 december: mijn verjaardag bij pappa en omstreken;
  • 25 december: Kerst bij pappa
  • 26 december: kerst bij mamma
  • 31 december: Vuurwerk kijken bij pappa

En ook nog ergens haar verjaardagsfeestje tussendoor. Vergeet dan niet het turnen op woensdag, schaken op donderdag en zwemmen op vrijdag. Oh ja, Inara wou op 13 december ook nog aan een schaaktoernooi mee doen. Ik hoorde ook nog iets over een kerstdiner op school. Die zal ook wel in december vallen.

Inara wordt nu bijna zeven en krijgt al een aardige stem in het geheel. Ze is duidelijk. Ze wil alles doen. Maar het wordt ook al duidelijk dat het wel veel is. Dat zien we aan haar gedrag. Ze wordt zowaar brutaal en ietwat opstandig. Dit proberen we weer, net als vorig jaar, in te dammen door niet alles tegelijk te doen. Eerst sinterklaas en totdat haar verjaardag gevierd is, laten we alle kerstspullen in de dozen staan. Maar ik kom er dit jaar niet mee weg. Er zal meer nodig zijn.

Regels co-ouderschap

Mijn ex en ik werken prima samen volgens de regels van het co-ouderschap. Maar die geven onvoldoende houvast in gevallen als dit. Zullen we samen de voorwaarden voor een goed co-ouderschap er eens op naslaan?

  1. De kinderen moeten in staat zijn om in twee huizen te leven.
  2. De ouders moeten goed kunnen communiceren.
  3. De ouders moeten afspraken kunnen maken en zich hieraan houden.
  4. De ouders moeten kunnen denken vanuit hun kinderen: die moeten het co-ouderschap uitvoeren.
  5. De ouders moeten bereid zijn bij elkaar in de buurt te wonen.

Allemaal check.

In overleg (conform regel 2) kunnen mijn ex en ik weinig ruimte maken. Mijn ex vond het schaaktoernooi te veel van het goede en dat schrappen we dan. Maar aan de rest is niet veel te tornen. Door de splitsing van de gezinnen, gaat dit nu eenmaal dubbel. En we willen allebei sinterklaas, haar verjaardag en kerst vieren. We vinden hier wederom geen oplossing voor. Vorig jaar hebben we hier ook al eens over nagedacht. Hoe symbiotisch we ook met elkaar omgaan, we blijven twee gezinnen. Dus dubbele diensten voor de kinderen. Conform regel 1 en 4 dus.

Maar dat dit niet houdbaar is voor de lange termijn, is ons wel duidelijk. We maken in ieder geval de kerstvakantie een echte rustvakantie. En verder zullen we volgend jaar beter en eerder moeten gaan prioriteren. En misschien is er wel een soort norm voor. Dit jaar maar goed kijken wat ze aan kan en volgend jaar misschien wat lastige beslissingen nemen. Maar wie een tip heeft, ik hoor het graag.

 

Daniel is enige tijd geleden gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Daniel heeft een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen. In 2016 gaan ze trouwen. Het boek over het eerste jaar is 10 april 2015 verschenen en verkrijgbaar bij de betere boekhandel. Deel twee komt begin 2016 uit.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 9




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wil weten over alimentatie Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij een relatiecrisis of conflictscheiding gaat het vaak mis omdat de echte kernproblemen onbesproken blijven, wat leidt tot escalatie en afstand. Met de KernAanpak pakken we juist die onderliggende oorzaken aan. We zorgen ervoor dat de echte issues besproken worden, wat leidt tot beweging en hernieuwde verbinding tussen de partners, of je nu samen verdergaat Lees verder >
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.