Menu

In een dipje na je scheiding, 6 tips om eruit te komen

5 reacties
dipje na je scheiding

Vechtscheiding of niet, iedere scheiding is moeilijk. Het proces van uitspreken tegenover elkaar dat je wilt scheiden, tot daadwerkelijk compleet los zijn van je ex; dat is emotioneel zwaar. En dan is het niet meer dan natuurlijk dat je soms ook een één of meerdere slechte dagen hebt. Het rouwen om je scheiding hoort ook bij het verwerken. Maar op een gegeven moment is het ook fijn om te weten hoe je uit deze negatieve plek kunt stappen! In dit artikel bespreken we een paar opties om van je rot-dag een oké-dag te maken. 6 tips voor het verwerken van je dipje na je scheiding.

Ga wandelen

Als je in je nieuwe huis zit, of misschien in het huis dat je met je ex had, kan er veel op je af komen. Herinneringen aan het verleden kunnen ervoor zorgen dat je boos of verdrietig wordt. Door thuis te blijven zitten, kom je terecht in een negatieve spiraal van denken waar je waarschijnlijk al meerdere keren in verzeilt bent geraakt. Tijd om naar buiten te gaan! Ga heerlijk wandelen op een tempo dat je bevalt. Kijk, ruik en voel de natuur. Dat klinkt een beetje ‘hippie’, maar werkt wel. Kijk naar de vogels en andere dieren die je ziet. Ruik aan bloemen die je tegenkomt. En voel de wind die tegen je huid aanblaast.

Let op je ademhaling

Als je stress hebt, gaat je ademhaling vaak heel hoog in je borst zitten. Hierdoor ga je heel snel én hoog ademhalen. Dat is het teken voor je lichaam dat je stress hebt. Hoe je dit oplost? Door anders te ademen. Haal heel diep adem en laat alles van je afvallen, laat je schouders naar benenden vallen. En haal vervolgens bewust vanuit je buik adem. Drie seconden in en drie seconden uit.

Praat met vrienden en vriendinnen

Zit je echt eventjes met jezelf in de knoop? Pak de telefoon op en bel iemand! Door gewoon alles eruit te gooien tegen iemand zal een deel van je stress al weggaan. Misschien besef je je wel dat het allemaal goed komt. Of kun je wat met het advies van je vriend(in). Soms is het gewoon al fijn om even je hart te luchten, alles eruit te gooien waar je over zit te malen.

Huilen is ook prima

Goed huilen kan opluchten. Lopen je emoties hoog op? Rouwen en verwerken hoort bij het scheidingsproces. Geef jezelf dan ook de ruimte om te rouwen. Kijk die ‘jankfilm’ en laat die tranen lekker vloeien! Zet wel gelijk een groot glas water voor jezelf neer en twee paracetamol, zodat je geen last krijgt van hoofdpijn!

Schrijf jezelf in bij een relatiebureau

Zet die nieuwe stap in je leven, waarbij jij bewust kiest voor jezelf en je ex achter je laat. De nieuwe stap in je liefdesleven. Tinder en Happn zijn meestal niet de beste opties als je de 30 bent gepasseerd. En zeker na een heftige scheiding is het fijn om iets meer hulp te krijgen door middel van een relatiebureau. Ga ervoor!

Ga sporten

Als je gaat sporten worden er ‘happy feelings’ stofjes aangemaakt. Als je echt stevig aan het sporten bent is er ook geen ruimte in je hoofd voor andere gedachtes. En dat is juist wat sporten zo heerlijk ontspannend maakt. Alleen jij en de renband, je fiets, de muziek en het water.

Goede tips van Mens & Relatie

Wat is jouw tip voor als je een slechte dag hebt?

Vind je deze blog waardevol? Doe ons een plezier en deel hem op social media.

REACTIES

Kim - 3 jan 2019

Ga voor een relatie net na een scheiding lijkt mij allerminst de beste oplossing. Dat zorgt vast en zeker voor afleiding maar of t ook de kans biedt tot zuiver herstel? Ik begrijp dat mens en relatie een relatiebureau is en dus ook dat zij belang hebben bij t vermelden hiervan? Terwijl alle scheidingscoaches juist suggereren hier even mee te wachten en voorrang te geven aan t weer op de rit krijgen van jezelf....tja

adwin mathon - 3 jan 2019

kim heeft gelijk, ga niet gelijk opzoek naar een ander, verwerkt eerst dit maar eventjes

Papa - 4 jan 2019

Waren er maar meer vrouwen en mannen als Adwin en Kim. Teveel gescheiden mensen vluchten in nieuwe relaties , de een nog sneller dan de ander, zowel mannen als vrouwen, geen onderscheid.

Babs - 4 jan 2019

Inderdaad niet handig ben ik met jullie eens....maar God wat zou het fijn zijn om nu gewoon even die aandacht te krijgen..even het gevoel dat je WEL leuk bent en wel de moeite waard...

Papa - 4 jan 2019

Babs , dan ga je toch lekker uit ? Er zijn overal feesten voor gescheiden en single mensen , je hoeft toch niet als een dolle in een nieuwe relatie te springen ? Liefde is overal om ons heen , maar al die haastige spoed ? Voel je je niets waard als de plek van je partner niet meteen weer wordt ingevuld door een ander ? Neem toch gewoon de tijd om te dealen met de nieuwe situatie , daar wordt je als mens echt niet slechter van .

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 3 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.