Menu

Drie gescheiden werelden is genoeg, blog van Astrid

4 reacties
gescheiden

Na mijn scheiding nu 3 jaar geleden, had ik nooit gedacht dat ik met zoveel gescheiden werelden te maken zou krijgen. Dat ex en ik uit elkaar gingen, was voor ons beide een opluchting. Gescheiden wereld nummer een.

Ons gezinnetje hebben we bijna 2 jaar na de scheiding nog redelijk in stand kunnen houden door nog regelmatig dingen samen te doen. Kerst vieren, een paar daagjes naar Terschelling. Maar toen kwam er bij ex een vriendin en bij mij een vriend. Einde gezinnetje. Niet meer dan logisch, maar ik moest op dat moment wel even wennen aan gescheiden wereld nummer twee.

Niet in de laatste plaats omdat ex er de laatste tijd een beetje in doorslaat. Dochter B. mag d’r van papa gekregen Nikes niet aan naar mij. Door ex gekochte kleding moet bij de overdracht (ik haat dat woord!) retour. Ondanks de gezamenlijke rekening voor onder andere kleding, ontstaat een gescheiden garderobe. Gescheiden wereld nummer twee.

Ex woont inmiddels driekwart jaar samen met zijn nieuwe (kinderloze) vriendin. Op de dagen dat dochter B. bij haar vader is, zou je zeggen dat ze met z’n drieën een soort gezinnetje vormen. Maar de vriendin van ex heeft geen kinderwens, nooit gehad en lijkt zich in alle opzichten te distantiëren van alles dat ook maar enigszins neigt naar een gezin. In de weekenden gaat ex alleen met z’n dochter op pad en z’n vriendin gaat ook niet mee op vakantie. Ik kan me haast niet voorstellen dat dit prettig is, maar gescheiden wereld nummer drie is een feit.

En daar wilde ik het graag bij houden. Want ex wil een aanpassing in het co-ouderschapschema. Hij wil een studie gaan volgen en moet daarvoor een vaste avond in de week naar school. Blijkbaar is z’n vriendin niet bereid om om de week een avondje op te passen. Nou begrijp ik ook wel dat je dat niet van haar kan verlangen, maar ex verlangt wel van mij dat we het schema drastisch aanpassen. En hoewel de verleiding groot is – het zou betekenen dat het co-ouderschapschema van mijn vriend gelijk loopt met dat van mij – doe ik het niet. Niet om ex dwars te zitten, ik verlaag me niet tot zijn niveau. Maar de aanpassing zou betekenen dat ik zijn kinderen nooit meer zie en hij mijn dochter nooit meer. Voorlopig beperken we het samengestelde ‘gedoe’ tot een minimum, dus als we elkaars kinderen willen zien, moet dat gebeuren op de dagen dat één van ons beide ‘kindloos’ is en dus naar de ander toe kan komen. En hoewel we ook dat voorlopig nog minimaal doen, vind ik dat contact wel essentieel om ooit een goede basis neer te kunnen zetten.

Dus helaas is mijn antwoord nee. Het schema wordt niet aangepast, hoe lastig ook voor ex. Drie gescheiden werelden is scheepsrecht, gescheiden wereld nummer vier gaat er niet komen.

Mijn naam is Astrid, ik ben 46 jaar en supertrotse moeder van een dochter van bijna 8. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in goede harmonie. Maar sinds ruim een jaar zijn we alsnog in een vechtscheiding beland en ik begrijp werkelijk niet waarom. Sinds kort ben ik wel weer gelukkig met een nieuwe partner, die helaas eveneens verwikkeld was in een vechtscheiding. Voldoende inspiratiebron voor blogs, waarvan ik hoop dat die ooit opdroogt.

REACTIES

Xz - 28 jul 2018

Klein puntje van aandacht : Je ex wil een cursus volgen. Vraagt daarom aan jou om het schema te veranderen. Hij wil er zijn voor zijn dochter begrijp ik...Immers hij gaat alleen met haar op vakantie...laat zijn vriendin niet bij haar oppassen etc. Het punt van aandacht zit hem hierin : kinderen hebben ouders. De omgangsregeling is tussen deze ouders. Het is zelfs zo dat als een vd ouders er in zijn of haar weekend of dag niet is....de andere ouder het kind niet eens hoeft te laten gaan voor de omgangsregeling. Dus niets oppassen door vader/ moeder van de ex....of nieuwe partner of zijn of haar ouders. Ook vanuit rustig contact opbouwen vind ik de keuze van je ex om zijn vriendin niet mee te nemen op vakantie en haar niet te laten oppassen volstrekt logisch. Uiteraard zijn er 2 mensen betrokken die de casus het beste kennen en ben ik dat niet. Ik kan immers slechts lezen wat jij schrijft en er opmerkingen of vragen bij stellen. Waarbij ik niet wil oordelen en ook niet wil veroordelen. De moeder van de kinderen in mijn situatie liet haar nieuwe partner wel de kinderen ophalen ...hij eiste hen zelf op...liet zijn ouders op de kinderen letten vervolgens terwijl ex zelf heel weekend weg bleek te zijn...etc. etc. De kinderen vonden dat allemaal niet leuk en baalden er zelfs van zodat zij er niet meer heen wilden. Met grote gevolgen vervolgens. Kinderen en hun stiefvader gaan ook niet goed samen helaas. Dan liever 2 ouders die zich inzetten voor hun dochter. Die leuke dingen met haar willen doen en er voor haar willen zijn. Ongeacht aanwezigheid van een nieuwe partner. Kind op nummer 1.

Astrid - 23 aug 2018

Beste Xz. Bedankt voor je reactie. Nee, je kent inderdaad het verhaal niet. Anders had je deze reactie niet gegeven. Inmiddels is namelijk duidelijk dat ex geen studie wil volgen maar een aanpassing van het schema beter uitkwam bij zijn voornemen om 60 km. verderop te gaan wonen. En zijn vriendin gaat niet mee op vakantie omdat z'n vriendin zelf niks met kinderen heeft. Als ex mijn dochter namelijk rustig wilde laten wennen, dan had hij niet binnen no time samengewoond. Z'n vriendin past dus niet op, maar is gewoon thuis als mijn dochter er ook is. Inderdaad, het verhaal heeft twee kanten. Die van ex en zijn enorme ego. Het belang van zijn dochter is hieraan volstrekt ondergeschikt.

Xz - 23 aug 2018

Beste astrid Ik wens je heel veel kracht..wijsheid en sterkte. Hoop dat je boosheid over het verlaten worden ...het opnieuw een relatie aangaan van je exgenoot wat kan zakken en dat de belangen van je dochter bij alle 2 de ouders boven aan zullen staan. Vr groet

    Astrid - 6 sep 2018

    Beste Xz, weer een aanname. Ik ben niet verlaten. Ik heb hem na jaren aanmodderen vriendelijk verzocht het huis te verlaten. Dat hij twee jaar later een nieuwe relatie aanging, interesseert me geen bal.Ik wens haar veel sterkte met deze man. Svp geen insinuaties doen over situaties die je niet kent. Ja, ik ben boos. Heel erg. Omdat hij z'n dochter op plek 3 zet. Eerst hij, dan z'n vriendin en dan z'n dochter. Lijkt me voldoende reden om boos te zijn.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee × 2 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.