Menu

Als ik mijn ex zie gaat mijn bloed koken, blog van Astrid

12 reacties
als ik mijn ex zie ontplof ik

‘He verd…, ik kom net onder de douche vandaan! Sta in m’n blote… Ik kom er aan!’

Vrijdagochtend 08.05 uur. Ex heeft de avond vooraf aangegeven dat hij om 08.20 uur – voor hij dochter B. naar school brengt – even langskomt om iets af te geven. En dan is hij een kwartier te vroeg. En moet ik dus met de shampoo nog in m’n haren, onder de douche vandaan komen.

Ik ontplof

Normaal zou je zeggen ‘maak je niet zo druk’. Maar onze verstandhouding is verre van normaal en maak ik me dus wel druk. Of liever gezegd: ik ontplof.

Wéér houdt hij zich niet aan een afspraak. Weer moet ik klaarstaan als het hem uitkomt. Weer zorgt zijn – op het oog onschuldige kwartiertje te vroeg – ervoor dat mijn humeur naar het vriespunt daalt.

Vijftien hele minuten kosten me spreekwoordelijk tien jaar van mijn leven. Iets wat ik hem op niet al te vriendelijke wijze duidelijk maak. Gewoon daar op straat, hangend uit het raam op de eerste verdieping. De buren – voor zover die wakker zijn – genieten mee.

Het is een opeenstapeling

Een paar dagen later loopt onze conversatie om een hele andere reden uit de hand. Maar komt dit voorval ook nog even terug. Hoezeer hij zich geneerde en hoezeer ik me als een viswijf gedroeg. En de pest is; in de basis heeft hij gelijk. Het was niet chique hoe ik me gedroeg. Maar ook niet zo erg dat de hele buurt – die toch nog grotendeels sliep – er schande van sprak.

Het is een opeenstapeling. Een opeenstapeling van 100.000 voorvallen. Van groot naar klein, van misverstand naar rotstreken richting zijn dochter, naar fikse discussies bij een mediator jaren na de scheiding.

Als ik mijn ex zie, gaat hoe dan ook mijn bloed koken. Een automatisme waar ik niks aan kan doen. Ik ga niet aangeven aan wie het ligt. Het zou flauw zijn hier te zeggen dat het alleen aan hem ligt.

De taak om te veranderen ligt bij mij

Maar ik moet hier wel iets mee. Dit kan zo niet langer. Het beschadigt onze dochter die ouder en wijzer wordt. En steeds meer dan me lief is, meekrijgt van wat er om haar heen gebeurt.

Mijn ex gaat niet veranderen. Zoveel ben ik wijzer geworden na vijf jaar scheiding. De taak om te veranderen ligt bij mij. Ik zal de verstandige moeten zijn en dingen spreekwoordelijk het ene oor in, het andere oor uit moeten laten gaan. Ik hoop dat dat andere spreekwoord ook klopt: Een mens is nooit te oud om te leren.

Mijn naam is Astrid, ik ben 49 jaar en super-trotse moeder van een dochter van 10. Sinds mei 2015 gescheiden met 50/50 co-ouderschap. De scheiding en de eerste 1.5 jaar daarna verliepen in meer dan goede harmonie. Maar na die 1.5 jaar zijn we alsnog in een vechtscheiding beland. Hoewel ik niet begrijp waarom we het als volwassen mensen zover hebben laten komen, en ik oprecht mijn stinkende best heb gedaan het tij te keren, ben ik nu klaar met vechten voor een goede verstandhouding. It takes two to tango……

Lees ook de andere blogs van Astrid.

REACTIES

Lieke - 16 jul 2020

Als ik lees over al dat gekissebis met ex-partners na de scheiding, ben ik oprecht blij dat ik geen redenen heb om nog contact met mijn ex te hebben.

Renata Vermeulen - 16 jul 2020

Wat goed dat je tot deze conclusie komt. Ik ben net de laatste hand aan het leggen aan min boek over dit onderwerp. In 10 stappen klaar met je ex. Neem de regie over je eigen ouderschap en vind rust voor jou en je kind. In september komt hij uit en het zal feestelijk gelanceerd worden met een webinar met leuke aanbiedingen. Als je wilt, ben je van harte welkom.

Miek - 16 jul 2020

Mijn ex is een narcist en het enige wat daar werkt is precies dezelfde houding aannemen... het ene oor in, het andere oor uit. Het gaat gelukkig al vaak goed, maar pfffoei wat is het toch vermoeiend en moeilijk soms.

  Suus - 16 jul 2020

  Mijn man is ooo een narciso, Alleen weet ie het zelf niet. En hoe vermoeiend is dat. We zitten nog middenin de scheiding en buiten dat alles via de kinderen loopt dankzij hem, en toch alles mijn schuld is, keert mijn maag zich om bij alles wat met hem te maken heeft. Echt verschrikkelijk. We hebben weinig contact, alles laat ie via de kinderen lopen, maar het contact wat we hebben via Whatsapp, is na een lieve sms vaak opgevolgd met een keiharde sneer. Ik kan hem niet veranderen, maar je zou toch denken dat zijn familie en advocaat m op die simpele dingen zouden kunnen wijzen? Hel, zo'n vechtscheiding. En nee, ligt niet aan mij. Daar ben ik zeker van.

  Cindy - 21 jul 2020

  Hier ook een narcist, we gaan nu net de scheiding in gang zetten. Wat een hel! Ik ben emotioneel helemaal gesloopt en leef in een soort roes. Jarenlang ben ik vernederd, kan nooit iets goed doen. Moet gaan praten met een psych om dit een plekje te geven. Ben heel erg afgevallen van alle stress.

  Henk - 22 jul 2020

  Graag zou ik met Cindy in contact willen komen over haar situatie.Ook ik ben getrouwd met iemand met narcistische kenmerken !

  Barbara - 3 aug 2020

  Ik zou graag met jullie beiden in contact komen. Heb mezelf net bevrijd, totaal op uit dit huwelijk.

  Barbara - 3 aug 2020

  Mijn ex heeft ADHD en autisme. Ik vermoed dat deze combinatie tezamen met onvrede over het leven dat hij had er voor hebben gezorgd dat hij psychopathisch/narcistische trekken ontwikkelde. Antisociale aspect kon ook een rol spelen zei de psychiater nog in 2006. Heb dus gewacht dat jongste 16 was. En toch voel ik me rot en klote. Mede doordat ik mezelf compleet ben kwijtgeraakt. Maar wat ben ik blij dat ik gewacht heb. Zelfs nu heeft hij al het mogelijke aangepakt om me zoveel mogelijk kapot te maken/kwetsen tijdens scheiding. Uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik niet een alleen een scheiding heb te verwerken, maar ook moet accepteren dat er eigenlijk nooit echt iets is geweest. Ik heb gewoon moeite om het op te schrijven zo raar is het om na 20 jaar toch echt tot de conclusie moet komen dat het nog erger is dan dat ik dacht. Deze man heeft gewoon nooit echt om jou gegeven. Lang verhaal, kort. uiteindelijk gezegd dat ik wil scheden en wat schets mijn verbazing. 3 week later heb ik hem aan de telefoon, waar hij heel boos zegt" wat nou jij wilt scheiden : Ik wil scheiden!. Ik ben jou spuug en spuug zat. Werkelijk waar! was totaal verbouwereerd, Zo ongelooflijk oprecht! alsof het uit zijn tenen kwam. " Ik ben het beste wat jou is overkomen, daar kom je nog wel achter". Wel hij heeft heeft alles op alles gezet mij me zo rot mogelijk te laten voelen, en ja ik ben uiteraard weer zo dom geweest daar af en toe weer in te trappen. Gelukkig is scheiding nu officieel. Wil hem zoals ik het nu zie voorlopig niet meer zien. Die man kan zo goed een rol spelen, daar wordt je eng van. Wat ook opvallend is het ongelooflijk geduld dat hij, ondanks zijn ADHD, kan opbrengen als hij iets wil. Zogenaamd vergat hij alles kon niks etc.. Maar als je ziet hoe hij zich opstelde bij mediation, niet te geloven. Welke fase ik zit weet ik niet, maar betrap me erop dat ik erg veel wraakgevoelens heb. Hoop dat die snel afnemen. Zou graag op het punt zijn dat het me niks meer doet, dat hij me niks meer doet. Maar da

Henk - 20 jul 2020

Zou ik in contact kunnen komen met Suus !

  Profielfoto van Nieuwe Stap

  Nieuwe Stap - 22 jul 2020

  Ik heb je een mail gestuurd.

E - 30 okt 2022

Ik vraag mij af of ik de langstdurende echtscheiding heb van Nederland. We zijn in 2005 gescheiden en mijnend-man beschikt nog steeds over de vermogensrekening op een depot na; welke onder beheer van de notaris staat. Ik steek er nu nog even geen energie in ben op van het strijden (traineren) van een ex die narcistische trekken heeft en RA is. Zijn er nog goede advocaten die kunnen doorpakken en economisch onderlegd zijn? Of wil iemand het verhaal verfilmen; zelfs dat is interessant! ☺️

E - 30 okt 2022

Vermogensrekening moet zijn vermogensdelen

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = vier
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.