Menu

Echte liefde is… een afspraak maken bij een relatiecoach

relatiecoach

Als je echt van elkaar houdt en je wil dat de relatie goed blijft is een afspraak bij een relatiecoach heel verstandig en zeker geen overbodige luxe.

In de allerbeste huwelijken komt het voor; je groeit soms een beetje uit elkaar. Als je bedenkt in welke sneltrein we met zijn allen zitten is dit niet zo gek. Op je werk moet je het goed doen, het liefst ook nog wat aan bijscholing doen om wellicht nog een stap in je carrière te maken.

Een goede ouder moet je zijn, die ervoor zorgt dat de kinderen willen sporten, muziek willen maken en op school het maximale kunnen bereiken.

Ook wil je nog een goede en attente vriend of vriendin zijn. De zorg voor je ouders pak je er ook nog maar even bij. Je nodigt geregeld mensen uit om gezellig een hapje te komen eten. Het huis is altijd aan kant. Je zorgt voor een gezellige sfeer. Ruimte maken om af en toe even alleen te zijn maak je ook nog. Sporten vind je ook nog belangrijk dus wil je ook nog minimaal 2x per week doen en oh ja…je wil ook nog een goede partner zijn! 

Toenemende stress

Om mij heen zie ik vaak dat het simpelweg veel te veel is. Bij de toenemende stress is het vaak juist je partner die regelmatig een snauw krijgt. Dat geeft niks want als je van elkaar houdt dan moet dat gewoon kunnen.

Maar wat wanneer het vertrouwen en het veilige gevoel op de achtergrond raakt. Als jullie geen team meer vormen en de leuke momenten steeds minder vaak voorkomen. Als je nog nauwelijks echt goed met elkaar praat en tijd voor elkaar neemt en als fijne seks lang geleden is? 

Relatie op nummer 1

Dan is het goed om naast alle andere dingen waar je tijd aan besteed, je relatie een keer op nummer één te zetten. Een afspraak met een relatiecoach, iemand die naar jullie beiden luistert en jullie handvatten en tips geeft hoe jullie de relatie weer spannend kunnen maken.

Eigenlijk is het gek en jammer dat de drempel om bij een relatiecoach langs te gaan voor velen zo hoog is. We vinden het vaak wel heel normaal om met een fysiotherapeut af te spreken of langs een masseur te gaan om een beetje stress weg te wrijven. Op je werk heb je een coach die ervoor zorgt dat je nog meer uit jezelf kunt halen en je personal trainer op de sportschool zorgt dat je fit en vitaal blijft. Maar om je relatie een boost te geven, dat vinden we apart. Dat terwijl juist die relatie zo’n grote invloed heeft voor een stukje geluk in je leven.

Trek op tijd aan de bel!

Veel partners vinden de stap naar een relatiecoach het begin van het einde. Pas wanneer een scheiding bijna onvermijdelijk is gaan mensen aan hun relatie werken. Er is dan vaak al zoveel voorgevallen dat de stukjes al bijna niet meer te lijmen zijn. Maar ook wanneer een scheiding onvermijdelijk is blijft het verstandig om je relatie met behulp van een relatiecoach goed af te sluiten.

Toch blijft het jammer dat partners niet eerder aan de bel trekken. Want zelfs als het al hartstikke goed gaat, kunnen dingen altijd nog beter. Een vroegtijdige relatie-APK zorgt ervoor dat je niet uit elkaar groeit, dat je met elkaar in gesprek blijft en problemen voorkomt. En ach als we onze auto regelmatig na laten kijken, waarom zouden we onze relatie dan niet af en toe onder de loep nemen!  

Annegien Hanemaaijer

www.onzerelatiecoach.nl
www.onzescheidingscoach.nl

Lees ook de andere blogs van Annegien.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ vijf = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.