Menu

Een diepe buiging voor alle gescheiden ouders

Tijdens de intelligente lockdown van mei j.l. schreef ik een blog waarin ik applaudisseerde voor alle gescheiden ouders die tijdens de eerste Corona golf extra veel ballen omhoog moesten houden.

Ondertussen leven we in december en staat ons land er niet echt beter voor.

Gevolgen Corona

Misschien heeft Corona wel voor conflicten gezorgd tussen jou en je ex-partner. Omdat de één zich strakker aan de regels houdt dan de ander.

Mogelijk brengt Corona financiële zorgen met zich mee voor jou. Jouw huishouden moet rond komen van 1 salaris waardoor er minder back-up is. Of je ex-partner heeft financiële zorgen door Corona en kan daardoor niet voldoen aan zijn alimentatieverplichting.

De regels die voorschrijven dat je maar met een bepaald aantal mensen in 1 ruimte mag zijn hakken er met name bij alleenstaande mensen in. Als je ook nog eens thuis werkt kun je je eenzaam voelen. De dagen dat de kinderen bij je zijn, gaat het waarschijnlijk nog wel maar de dagen dat ze bij hun andere ouder zijn…

De maand december

De maand december is voor veel gescheiden mensen toch al een uitdaging. Eerst mag je proberen kerst en oud en nieuw zonder ruzie te verdelen met je ex-partner.

Ik spreek veel klanten die veel stress krijgen van het verdelen van de feestdagen. Vervolgens mag je met je familie kijken hoe je de kerst in dit bijzondere jaar vorm gaat geven. Met z’n allen tegelijk bij je ouders gaat niet lukken. Met een vriendin lunchen of een wijntje/biertje drinken in de kroeg in de kerstvakantie is ook een no go…

En de jaarwisseling, hoe ga je die vieren? Waar en met wie? Sinds mijn eigen scheiding ervaar ik oudejaarsavond ieder jaar weer als een uitdaging. Confronterend als iedereen om 12 uur eerst z’n geliefde zoent en jij er voor spek en bonen bijstaat.

Maar lieve mensen, niet getreurd, aan december komt een einde en aan Corona uiteindelijk ook. Al zal het eerste sneller voorbij zijn dan het tweede.

Ik maak een diepe buiging voor alle alleenstaanden gescheiden mensen die momenteel zware tijden doormaken. Weet dat je niet de enige bent. Wat heel belangrijk is: durf hulp te vragen als je dat nodig heb. Bij je familie, een vriend of vriendin of bij een scheidingscoach. Ik wens je een maand toe vol eigenliefde. Lieve groet,

Carolien Roobol

Scheidingscoach bij www.succesvolscheidenrijnmond.nl

Lees ook de andere blogs van Carolien.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− twee = 1
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.