Menu

Applaus voor alle alleenstaande ouders in intelligente lockdown!

alleenstaande ouders

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat in je eentje voor je kinderen zorgen heel leuk en gezellig kan zijn. Het geeft veel voldoening maar laten we eerlijk zijn, het vraagt ook veel van je. Alle ballen in de lucht houden is soms een duivels karwei.

Intelligente lockdown

En nu, in deze tijd van de intelligente lockdown, is het een dubbel zo grote uitdaging.

En jij doet dit gewoon! Nou ja, gewoon…. Je doet het! En dat vind ik een applaus waard.

Er is in de afgelopen weken geklapt voor ziekenhuispersoneel (en terecht hé), de vakkenvullers zijn geëerd, het onderwijspersoneel heeft zich van een hele nieuwe kant laten zien en nu is het tijd voor alle alleenstaande ouders! Want wat zij laten zien is een knap staaltje werk.

Thuiswerk tips

Zit je hele dagen met je kinderen thuis? Als je thuis kan werken mag je eigenlijk nog blij zijn. Want als je niet kunt werken omdat je bijvoorbeeld in een branche werkt die op z’n gat ligt, geeft dat grote zorgen. En dat drukt zwaar op mensen.

Maar goed, je zit dus thuis en je kinderen hebben online les of mogen onder jouw toeziend oog hun huiswerk maken.

Het helpt om structuur aan te brengen in de dag. Maak een klein ommetje met elkaar voor de dag begint. Neem echt pauze en doe dan even een wedstrijdje wie er het langst op 1 been kan staan. Lunch niet achter je laptop maar picknick in de tuin met je koters.

Acht uur op kantoor werken staat qua intensiteit gelijk aan 6 uur thuis werken. Dus leg de lat niet te hoog voor jezelf. Loop aan het einde van de werkdag weer een blokje om. Alsof je naar huis gaat na je werkdag.

Kinderen doen het goed op structuur. En jij waarschijnlijk ook.

Mis je de contacten met je collega’s, vrienden en familie?

Focus je niet op je eenzaamheid. Het helpt om juist aan anderen te denken. Ga eens na of je buurvrouw eenzaam is. Zie het als een kans op contacten in de buurt op te bouwen. Bak iets lekkers met je kinderen en breng een stukje naar die buurvrouw of buurman. Dat wordt enorm gewaardeerd. Als je de ander helpt, help je jezelf ook.

Wat ik zelf het meest mis is een sparringpartner in de buurt. Na een persconferentie van Mark Rutte wil ik napraten over wat de nieuwe regels voor ons betekenen. Ik wil mijn mening checken bij een ander. Mag ik dit denken of ben ik veel te hard? Ik wil met iemand overleggen over de zomervakantie. Niet alle beslissingen in m’n eentje nemen.

Dus lieve collega alleenstaande ouder: weet dat ik trots op je ben en hard voor je applaudiseer.

Als je het ff allemaal niet trekt bel of mail me dan. Dan helpen we elkaar er door heen.

Lieve groet,

Carolien Roobol, scheidingscoach

Lees ook de andere blogs van Carolien.

Andere blogs over scheiden en het Coronavirus:

Door Corona minder inkomsten? Wat is de invloed op kinderalimentatie en partneralimentatie?

Heb je vragen over je scheiding tijdens Corona?

Heeft het coronavirus invloed op de afspraken in het ouderschapsplan?

Deze ontspanningsoefeningen maken rustig, bij Corona, bij narcisme en bij meer…

Corona en nakoming omgangsregeling! Help, waar doe ik goed aan?

Kan corona tot stopzetten van alimentatie leiden?

Coronatijd in een samengesteld gezin

Hoe werkt online mediation tijdens Corona?

Met je kind praten over Corona, tips van Nellie

Scheiden of blijven

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 25
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.