Menu

Vragen over je scheiding tijdens Corona?

vragen over je scheiding

Daar zitten we dan met z’n allen: thuis met zo min mogelijk contacten. Een situatie als deze is compleet nieuw voor iedereen en geeft veel vragen en onzekerheden. Ook wanneer je geen klachten hebt of niemand hebt in je omgeving die ziek is.

Wanneer je in een scheidingsperiode zit heb je al heel veel onzekerheden. De scheiding raakt alle facetten van je leven en nu vallen door Corona ook nog veel “zekerheden” weg.

Misschien ben je gewend om je verdriet en onzekerheden te delen met vrienden en is dat nu niet mogelijk. Misschien had je net een afspraak gepland bij de mediator en wordt die afgezegd.

Nieuwestap.nl wil je zoveel mogelijk info geven over je scheiding en mogelijkheden om je vragen te stellen.

Heb je vragen over je scheiding, de periode erna of het het nu moet tijdens deze Corona periode? Wil je sparren met iemand en tips krijgen? Heb je dringende vragen? Mail ons via info@nieuwestap.nl en we plannen kosteloos een telefonische of online afspraak in.

We zijn er voor jou!

Groetjes Annelies en Elske

Ook Nellie Timmermans van Interpunctie heeft een mooi aanbod voor je!

Gedachten over Corona

Iedereen is uit zijn doen door het Coronavirus. Op dit moment weet niemand hoe lang het gaat duren, maar het is niet zo maar voorbij, vrees ik.

Ik beheer een besloten Facebookgroep over Samengestelde Gezinnen en daar wordt ook gediscussieerd over: wanneer moeten stiefkinderen wegblijven? Moeten ze überhaupt wegblijven?

Weer anderen zeggen: we nemen het risico en als we het dan ook krijgen, dan hebben we het vast gehad. Ik weet niet wat het beste is.

De één zegt: je eigen kinderen wijs je ook niet de deur. Je partner evenmin. De ander zegt: in het andere gezin (bij de andere partner) wordt volop gehoest. De kinderen brengen het vast mee…

Wat moet je doen?

Ik wil echter wel aanbieden dat ik telefonisch/per mail/via skype bereikbaar ben tegen een lager tarief. Omdat ik vind dat dit soort contacten minder goed werken dan face-to-face-gesprekken, omdat mensen dan tóch hulp krijgen, om dingen niet verder uit de hand te laten lopen in uw gezin, en natuurlijk ook om toch nog enige inkomsten te krijgen. Ik wil wél graag vooraf betaling. U krijgt een rekening, maar die kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

  1. Maak € 45,00 over naar bankrekening nr. NL 82 RABO 016 08 17 595 t.n.v. Interpunctie.
  2. Beschrijf je verhaal (max. 300 woorden) met je vraag. Doe ook enkele voorstellen over mogelijke dagen/tijden. Ik mail z.s.m. terug met een voorstel om elkaar te bellen of te skypen. 
  3. We zullen ongeveer 40 min. bellen of skypen. Het kan via mail, maar dan zijn 40 minuten snel op.

Groet Nellie

Andere blogs over scheiden en het Coronavirus:

Door Corona minder inkomsten? Wat is de invloed op kinderalimentatie en partneralimentatie?

Heeft het coronavirus invloed op de afspraken in het ouderschapsplan?

Deze ontspanningsoefeningen maken rustig, bij Corona, bij narcisme en bij meer…

Hoe hou je, ondanks het coronavirus, je relatie gezond?

Corona en nakoming omgangsregeling! Help, waar doe ik goed aan?

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× acht = 32
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.