Menu

Een echtscheiding kan tegenwoordig ook makkelijk (en gratis) online!

scheiden gratis makkelijk online

De voordelen van een online echtscheiding


Tegenwoordig leven we steeds meer online. Zo is tegenwoordig ook een online echtscheiding mogelijk. Dit heeft zeker zo zijn voordelen, want communiceren op afstand kan tijdens een scheiding best prettig zijn. Een online scheiding is goed te regelen en is de juiste optie als je graag samen met je partner jullie scheiding in goed banen wilt leiden. Je hoeft hiervoor niet vrij te nemen van werk, naar een advocaat te gaan of een afspraak te maken met een mediator. Alles kan heel eenvoudig online plaatsvinden. Wij zochten uit wat de verschillende voordelen zijn van online scheiden en hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie over online scheiden en de voordelen hiervan.

Je profiteert van lage kosten

Met een online scheiding profiteer je van lagere kosten. Scheiden is over het algemeen vrij duur. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die je betaalt voor een mediator of een advocaat. Het kan goed zijn dat je deze diensten niet nodig hebt. Iedere scheiding en elke relatie is weer anders. Kies je voor online scheiden, dan zal je door alle thema’s die bij een scheiding komen kijken heen worden geleid. Dit zonder onnodige extra kosten. Je kunt zelf je afspraken maken en kan wanneer dit nodig is ook de hulp inzetten van jouw persoonlijke casemanager. Je betaalt dan ook enkel voor wat je nodig hebt. 

Je kunt scheiden op afstand van elkaar

Online scheiden biedt ook de mogelijkheid om op afstand van elkaar te scheiden. Je hoeft zo niet iedere keer face-to-face contact met elkaar te hebben. Dit zorgt ervoor dat je minder snel ruzie met elkaar krijgt. Doordat er minder snel sprake zal zijn van confrontaties, kun je efficiënter het scheidingsproces doorlopen, zodat jullie samen goede afspraken kunnen maken. Dit is tevens een van de redenen dat veel mensen ervoor kiezen om online te scheiden.

Eenvoudig

Wanneer je gaat scheiden, komt er veel op je af. De kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je ervoor kiest om online te scheiden via een speciaal platform hiervoor, zal je merken dat je heldere informatie krijgt en je de stappen eenvoudig kunt doorlopen. Er zal geen sprake zijn van moeilijk juridisch taalgebruik. In plaats daarvan staan je duidelijke antwoorden te wachten.

Maak jij ook de keuze voor online scheiden? 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier − = 3
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wat er gebeurt als mensen uit elkaar gaan is dat zij in hun eigen waarheid gaan geloven. En die waarheid wordt heel belangrijk. Alleen, die waarheid is perceptie, het is maar net hoe je het bekijkt. Wat voor jou een ‘6’ is, is voor de ander een ‘9’. Het is maar net hoe je er Lees verder > waarheid is perceptie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.