Menu

Een maand zonder contact, blog van Sam

Niets zo veranderlijk als het weer! Dat zeggen wij in Nederland altijd toch? Nou niets zo veranderlijk als een man. 

In afwachting van de volgende hoorzitting, welke in juni zal plaatsvinden, hebben mijn moeder en broer de aanvraag om te getuigen ontvangen.

Alsof ik hem een jaar niet heb gezien

In de tussentijd is er al weer veel gebeurd. Mijn zoontje was een maand bij z’n vader zonder contact met z’n zus of mij. Nauwelijks op school. En in die maand is er een hoop gebeurd. Dat, en ook weer niks.  Ik leg het uit. 

Na 4 weken bij z’n vader hoor ik op 1 april de telefoon gaan. Mama ik kom naar je toe na school. Oh wat fijn! Zeg ik. 1 APRIL! Giert ie uit. Waarop ik Grrrrr gevoelens onderdruk. Nee hoor mam, ik kom echt, geen grapje. Oh echt? Gezellig.

Hij komt na school thuis. Knuffel hem alsof ik ‘m een jaar niet gezien heb. Wil ‘m niet meer loslaten. Maar doe het toch, voor hij boos wordt want hij houdt er niet (meer) van. 

Ik loop met tranen in mijn ogen over straat

In de dagen erop laat ik hem met rust, vraag niet veel, komt vanzelf los denk ik. En ja hoor. We gaan samen de hond uitlaten en hij gooit het ene nare na het andere nare eruit. Verschrikkelijk.  Ik loop met tranen in m’n ogen over straat. Dat hij dit ons knulletje aandoet! Triest. En als laatste, Mam, we deden nooit iets. Alles wat we zouden doen, deden we niet. Ik wil hier zijn en ik wil niet meer terug. Ik wil niet meer naar hem toe. 

Eindelijk iemand met verstand van zaken

In de weken erna komt er nog meer narigheid naar boven. Ik hoor het aan en breng hem naar een psycholoog. Na hun gesprek krijg ik een hoop informatie over mij heen. Uw ex is alcoholist, en agressief.

Uw kinderen mogen er niet meer heen. Dat is mijn aanbeveling aan de rechtbank of ze dat mag doorgeven aan de rechter? JA! Graag! Eindelijk iemand met verstand van zaken die aangeeft hoe of wat. Er gebeurt iets. Daar in een dorp waar niets lijkt te gebeuren, gaat iets gebeuren. Let op mijn woorden. 

Ik ben SAM, geboren en getogen Amsterdamse, opgegroeid in de mooiste stad van het land. Veel gereisd en ook gewerkt in het buitenland. Heb dan ook onderweg de liefde gevonden en ook in het buitenland 2 prachtige kinderen mogen krijgen. Ik woonde in een dorp,  een verandering na een hectisch en druk leven in de horeca en genoot van de rust. Na een aantal jaren begon ik de stad toch te missen en verloor ik mezelf beetje bij beetje. Cultuur verschillen werden ook steeds duidelijker door de jaren heen en we groeiden uit elkaar.

Nu terug in de grote stad, wel nog in het buitenland, m’n spullen gepakt, overnieuw aan het beginnen en zoekend naar een weg die voor iedereen fijn is. We zijn er nog (lang) niet, maar we komen er wel. 

Lees ook de andere blogs van Sam.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.