Menu

Positief blijven in de donkere decembermaand, blog van Sam

2 reacties
vechtscheiding in het buitenland

Nog 4 weken te gaan en we zitten weer in het bankje van de rechtbank. Ik heb in de tussentijd elke dag de ervaring dat mijn ex zijn zoon belt. Helemaal geen problemen mee, verre van, maar ze spreken samen tijden af om m’n zoon op te halen, op dagen die niet van toepassing zijn, en vóór het weekend dat hij wél naar zijn vader gaat. Alleen ik weet dus nooit iets. Zo irritant. Ik kan dus niets plannen. 

Ik moet altijd rekening houden met wat de rechter heeft aangegeven, maar mijn ex blijkbaar niet. Hoe dan ook, we gaan zien of daar straks verandering in komt. De rechter heeft de intentie de scheiding af te ronden voor de feestdagen, maar met een getuigen hoorzitting vlak voor de kerst, weet ik niet of ze die bedoelt of voor de Pasen!

Anything can and will be used against you

Deze maanden was het altijd weer afwachten, afwegen, afzien. Deed me ook vaak denken aan de regel uit Amerikaanse politie series: Anything can and will be used against you in the court of Law. Alles kan hij tegen mij gebruiken en dat doet hij dus ook. Zoonlief in een t-shirt naar buiten en daarna verkouden? Als mijn ex er een foto van kon terugvinden in de oudergroepsapp, zie ik het terug in de rechtbank. Want…..ik ben een onverantwoordelijke moeder. Enig idee hoeveel energie dat vreet? Ben dik 10 kilo kwijt dit jaar. Maar daar maal ik verder niet om. Ik kon ze missen. Voordeel van een nadeel denk ik dan maar. En zo probeer ik alles positief te benaderen.

Terug naar Nederland?

Omdat ik denk dat het eind in zicht is, heb ik het bij mijn werkgever aangekaart dat ik als onderdeel van mijn ontwikkeling mijn focus richt op vertrek naar de Nederlandse markt. Ze nemen het vast mee in de planning van volgend jaar. Misschien kan ik dan via het bedrijf over naar de Nederlandse vestiging. Nee heb je, ja kun je krijgen. Daarnaast ook alvast een focus op wat ik allemaal mee terug neem of niet. Die auto moet eruit, afspraak maken bij een garage. Geen suffe kerstkadootjes, want ik moet alles weer inpakken en uitpakken. En als ik daar aan denk, wordt ik weer even intens blij.

Wordt dit de kerst waar ik al maanden van droom?

Langzaam maar zeker begin ik me ook weer gewoon vrouw te voelen. Moeder, een alleenstaande moeder, een mooie elegante vrouw, met een wil om te genieten en te leven en dit te delen. Ik ben op 2 dates geweest , lang leve Tinder, en van het 1 kwam het ander… Zó niet wie ik was, maar ik was en ben er heel oké mee. Ik verander. Sta weer open voor nieuwe dingen en mensen. Geen lange termijn visie, want blijven doe ik hier toch niet. Maar we leven maar 1 keer en hierin moeten we ook genieten. Zeker genieten, want het leven is al zwaar genoeg. 

Gaat dit de mooie kerst worden waar ik al maanden van droom? Ik ben positief ingesteld. Ga zo lekker de kerstboom opzetten met de kinderen. 

Ik ben SAM, geboren en getogen Amsterdamse, opgegroeid in de mooiste stad van het land. Veel gereisd en ook gewerkt in het buitenland. Heb dan ook onderweg de liefde gevonden en ook in het buitenland 2 prachtige kinderen mogen krijgen. Ik woonde in een dorp,  een verandering na een hectisch en druk leven in de horeca en genoot van de rust. Na een aantal jaren begon ik de stad toch te missen en verloor ik mezelf beetje bij beetje. Cultuur verschillen werden ook steeds duidelijker door de jaren heen en we groeiden uit elkaar.

Nu terug in de grote stad, wel nog in het buitenland, m’n spullen gepakt, overnieuw aan het beginnen en zoekend naar een weg die voor iedereen fijn is. We zijn er nog (lang) niet, maar we komen er wel. 

Lees ook de andere blogs van Sam.

REACTIES

Lo - 10 dec 2021

Het komt goed zo te lezen, mooie vooruitzichten voor de feestdagen en met de kinderen samen de kerstboom opzetten. Succes met alles en ook de terugkeer naar Nederland.

    Sam - 6 jan 2022

    Hi Lo, Dank voor je positieve bericht. Het is nog niet over jammer genoeg, maar ondanks mijn positieve insteek, wel te verwachten hier. Maart gaan we verder. Maar het komt goed. Eerlijkheid en positiviteit zorgen daarvoor. Beste wensen alsnog.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − = 5
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.