Menu

Villa Pinedo

Stichting Villa Pinedo is dé online plek voor kinderen en jongeren met gescheiden ouders. Zij kunnen bij ons laagdrempelig en kosteloos steun, tips en advies krijgen van jongeren (18 tot 27 jaar) die zelf ook een scheiding hebben meegemaakt. Het contact met deze ervaringsdeskundigen gaat via dewebsite en via de Villa Pinedo – Buddy App (zie App Store of Play Store). Als kinderen en jongeren zich aanmelden voor deze speciaal ontworpen, veilige app, dan komen zij in contact met een ervaringsdeskundige Buddy. Al die Buddy’s zijn gescreend, getraind en in het bezit van een VOG. Daarnaast worden zij continu begeleidt door een team van pedagogen en psychologen. Zo creëren wij een veilige online plek voor alle kinderen en jongeren die steun en een luisterend oor zoeken.

Ook voor gescheiden ouders kan Villa Pinedo iets betekenen. Zo is er een online training waarin ouders leren de pijn als gevolg van de scheiding bij hun kind zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast is er ook het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ vol met verhalen en tips van kinderen en van oprichter en kindertherapeut Marsha Pinedo en de nieuwe Vraag Maar! gesprekskaarten voor ouder en kind om op een speelse, luchtige manier thuis het gesprek over de scheiding te voeren. Nieuwsgierig geworden? Klik hier!

 

 

 
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Scheiden is een moeilijke beslissing voor volwassenen. Vaak gaat het om verschillen en onenigheden tussen hen. Kinderen zien beide ouders als geheel, met hun goede en minder goede kanten. Een kind kan niet kiezen tussen ouders op basis van de minder goede kanten. Roos vertelt in haar vlog van vandaag hoe je als ouders er Lees verder > kind kan niet kiezen tussen ouders
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.