Menu

Villa Pinedo

Stichting Villa Pinedo is een jongerenorganisatie die jongeren met gescheiden ouders een plek biedt waar zij centraal staan.

De Stichting organiseert activiteiten voor jongeren met gescheiden ouders. Door deze activiteiten kunnen jongeren met anderen in contact komen, ervaringen uitwisselen en elkaar advies geven. Door te praten over wat er in hun hoofd en hart omgaat, kunnen zij beter leren begrijpen wat er aan de hand is en hoe ze zich voelen. Zo willen we met onze stichting voorkomen dat jongeren nu of later last krijgen van de actie van hun ouders.

De website VillaPinedo.nl is het centrale onderdeel van Villa Pinedo, waarop jongeren ervaringen kunnen delen. Maar ook ouders kunnen op onze site kijken voor informatie over hoe ze beter kunnen inspelen op de behoeftes van hun kinderen voor, tijdens en na de scheiding.

 

 

 

Ouders kunnen op de site ook vragen stellen aan jongeren.

•De jongeren van de Stichting zijn allemaal ervaringsdeskundigen en weten als geen ander wat kinderen van gescheiden ouders meemaken.

•Het geeft meer ruimte om een vraag te stellen aan een leeftijdsgenoot van je kind dan aan je kind zelf. Als je aan je kind iets vraagt over de scheiding, krijg je wellicht het gevoel dat je meteen moet handelen. Een vraag stellen aan één van onze jongeren geeft je meer rust om het antwoord te laten bezinken.

•Onze jongeren hebben meer emotionele afstand van de situatie dan je kind, tegelijkertijd kunnen ze zich wel goed in de positie van jouw kind verplaatsen. Hierdoor hebben zij veel overzicht.

•Door in gesprek te gaan, ga je meer openstaan voor de belevingswereld van jongeren. Het zal je verrassen hoeveel je van ze kunt leren.

•Vaak gaan kinderen zich tijdens het scheidingsproces zorgen maken of terugtrekken. Zij houden zich dan bezig met anderen en verwaarlozen hun eigen behoeftes. Door als ouder bewuster te worden van de behoeftes van je kind, zul je de negatieve gevolgen van de scheiding kunnen beperken.

marsha pinedo

Wil je weten wie Villa Pinedo heeft gemaakt? Dit is de crew van Villa Pinedo! Het bestuur en de redactie bestaan uit jongeren. De stichting is een particulier initiatief en in 2011 opgericht door jongerentherapeute Marsha Pinedo. Als ambassadrice zet Tatum Dagelet zich in voor de stichting. Schrijver Cornald Maas maakt deel uit van het Comité van Aanbeveling, net als scheidingsonderzoeker Ed Spruijt.

 

Lees alle blogs van Villa Pinedo

Vlog

Rijd jij ook nog wel eens langs het huis van je ex? Loslaten van je boosheid na je scheiding is een hele kunst, heeft ook Roos zelf eLees verder > loslaten na je scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.