Menu

Ex is hertrouwd, heeft dit effect op de kinderalimentatie?

1 reactie
ex hertrouwd kinderalimentatie

In onze vragenrubriek kwam deze vraag binnen:

Mijn vriend heeft 2 kinderen die bij zijn ex-partner wonen. Hij betaalt hier keurig kinderalimentatie voor. Zijn ex-partner is inmiddels hertrouwd en heeft bij haar nieuwe partner een kindje. Ik ben in de veronderstelling dat zijn kinderalimentatie naar beneden zou moeten gaan, omdat zijn ex-partner hertrouwd is en de stiefvader ook financieel verantwoordelijk is geworden. Klopt dit?

En in hoeverre speelt mee dat zij samen een kindje hebben gekregen?

Het antwoord van Alimentatiewijzer.nl

Het feit dat de ex is hertrouwd en dat zij samen een kindje hebben gekregen is inderdaad een goede reden voor een herberekening van de alimentatie.

Er is in dit geval inderdaad een ouder bijgekomen met een eigen inkomen en een onderhoudsplicht richting de kinderen. Het inkomen van de nieuwe partner zal dan ook volledig worden meegenomen bij het maken van een nieuwe berekening.

Daar staat tegenover dat het feit dat zij samen een kindje hebben gekregen weer wat drukt op de draagkracht. 

Het is dus zeker verstandig om de alimentatie eens opnieuw onder de loep te nemen. Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen, dan kunnen wij eventueel een nieuwe berekening voor jullie maken.

Is er geen goed overleg mogelijk, dan kan een advocaat helpen om de alimentatie te verlagen. Je kan vrijblijvend worden gebeld door een goede advocaat op dit gebied bij jou in de buurt. Die kan dan met je doorspreken hoe het kosten- batenplaatje er ongeveer uit zal gaan zien.

Lees ook de andere blogs van Alimentatiewijzer.nl

REACTIES

Mirjam - 24 mrt 2022

Wat zijn de gevolgen als ex partner die partneralimentatie betaalt een nieuwe partner heeft en daarmee kind krijgt. Ik snap dat het bedrag wordt aangepast maar welke rol speelt het inkomen van de nieuwe partner, kinderopvang etc

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + = tien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.