Menu

Vaders: zorg dat je scheiding geen vechtscheiding wordt!

vechtscheiding

In januari vinden vrijwel de meeste scheidingsmeldingen plaats. Kerst en oud & nieuw wordt nog samen ‘gevierd’ maar is vaak ook de bevestiging dat de relatie niet meer is wat het ooit was. Als gezin is het misschien nog wel fijn om samen te zijn maar de liefde tussen beide ouders is over. En juist tijdens de feestdagen, waarin men veelal vrij is, wordt dit pijnlijk duidelijk. Een continu gekibbel over alles en niets of juist andersom en kun je bij wijze van spreken een speld horen vallen omdat er nog maar weinig wordt gepraat met elkaar. In veel gevallen is het de vrouw die de knoop doorhakt en de keuze maakt om in het nieuwe jaar het roer drastisch om te gooien. Voor veel vaders komt de boodschap van een scheiding als een donderslag bij heldere hemel. Volkomen onverwacht.

Uit eigen ervaring en uit verhalen van vele vaders die je voorgingen, kan ik zeggen dat een scheiding een heftige en emotionele periode is. Er gaat veel op je afkomen en de wereld gaat veranderen. Als je al in scheiding ligt dan zal je dit vast kunnen beamen. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen over het huis, de financiën, de boedel en natuurlijk de kinderen. Wanneer je intens verdrietig bent of misschien wel enorm boos, is het niet raadzaam om afspraken te maken over deze belangrijke onderwerpen. Een conflict met je aanstaande ex partner ligt dan snel op de loer. Het laatste dat je wilt is dat jullie in een vechtscheiding terecht komen. Dat levert alleen maar verliezers op, met name je kinderen kunnen dan behoorlijke schade oplopen.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar probeer je niet te verliezen in alle emoties die de kop op steken. Neem afstand van de situatie en maak de juiste beslissing voor jezelf en je kinderen. Ga af en toe lekker hardlopen of een stuk wandelen in het bos om je hoofd leeg te maken. Praat met mensen die een scheiding hebben meegemaakt en op een positieve en prettige manier contact hebben met hun ex partner en kijk wat je kunt leren van hun ervaringen. Het zal je helpen bij je eigen scheiding.

Pfff wat een begin van het nieuwe jaar, dat had je je vast anders voorgesteld?! Maak jij als vader je zorgen over de (aanstaande) scheiding en de gevolgen daarvan voor jezelf en je kind(eren) of zit je reeds in een vechtscheiding en wil je zonder strijd en voortdurende conflicten weer met je ex partner communiceren en zonder spanning in elkaars nabijheid kunnen zijn? Neem dan een kijkje op mijn website www.stopjevechtscheiding.nl en download dan direct het gratis e-book.

Wil je in 2018 concreet aan de slag stuur dan een e-mail naar info@stopjevechtscheiding.nl en dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.

 

Hans Kriek

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


negen − 8 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Je vrouw gaat vreemd met je beste vriend Wat nu? Je loopt over van verdriet, woede en onbegrip. Marloes geeftLees verder > Je vrouw gaat vreemd met je beste vriend.
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.