Menu

Gescheiden Naomi blogt: twee weken zonder mijn dochter

Gescheiden moeder blogt

Gescheiden moeder blogtHet is bijna zover.

Mijn kleine meid gaat op vakantie met haar papa.
Voor t eerst twee weken zonder mama.
Zij die altijd in mijn buurt was, waarvan ik iedere stap heb meegemaakt.
Zij die iedere avond en morgen haar armpjes om mij heenslaat en lieve knuffels uitdeelt.
Hoe moet dat nu, twee weken zonder mijn superchickie?

En vooral.. wie herkent nu al die kleine dingen? Haar ochtendhumeur, haar gekke humor en haar onzekere buien? Dat ze helemaal niet van spinazie, sokken en spoken houdt?
Ik lig er wakker van maar laat het niet merken.
Samen pakken we haar tasje in, de favoriete knuffels en een kaart met kusjes.

Door eigenlijk veelal alleen met haar te zijn geweest zijn we goed op elkaar ingespeeld.
Ze gaat die laatste avond vrolijk slapen.
Midden in de nacht til ik haar slaperige lijfje uit bed en draag haar over aan mijn ex.
Ik stuur er nog een lichte bedreiging achteraan. Zoiets van ‘pas goed op haar want ik maak je af hoor ‘ .
Gelukkig neemt mijn ex dit met een korrel zout en grinnikt erom.

Mijn kind geeft me nog een x en dan is ze weg.

Ik loop naar boven.
Op mijn bed staat haar favoriete teddy beer.
Met een ik-hou-van-jou-hart erop.
Ernaast een mooie tekening.
Eentje met duizend hartjes.
Ik val gerust in slaap.
Dat is 1 nachtje dichter naar haar terugkomst toe.

Naomi, gescheiden, 33 jaar ! Enthousiaste trotse mama van Lotte, met grote liefde voor schrijven, dichten en lezen.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee − 1 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.