Menu

Leegte na de scheiding, de eerste blog van Naomi

1 reactie
scheiding en kinderfeest


scheiding en kinderfeestHet is zomer, plakkerige warmte op mijn huid.
De wind brengt verkoeling. Ik loop richting het centrum.
Alles lijkt hetzelfde.
Ik zeg dezelfde mensen gedag,maar knoop expres geen gesprek aan.
De winkels zien er precies eender uit, bij de taartenshop gluur ik even naar binnen.
Een grote roze prinsessentaart in de etalage.
Wat voelt dit naar, de knoop in mijn maag breid zich uit naar een enorme brok in mijn keel.
Op mijn mouw van mijn zomerjas zie ik een vlek.
Vorige week liep ze nog naast me.
Zorgde haar vrolijke lach voor de zon in mijn hart.
In mijn jaszak een roze clipje, ik merk dat er een traan langs mijn wang loopt.
Na alle ellende van een scheiding doet het missen van mijn kleine meid het meeste pijn.
Graag heb ik haar altijd bij me.
Maak ik ieder moment mee.
Nu is ze twee, en moet ik haar deels loslaten.
Wat voelt dat fout.
Maar toch ook de keerzijde voel ik.
Trots dat ik het kan. Mijn meiske voorop stellen. Haar belang eerst.
Ik ben er nog lang niet. Maar kies voor een leven zonder bekvechten.
Ik kies voor mijn kind.

Naomi, 33 jaar ! Enthousiaste trotse mama van Lotte, met grote liefde voor schrijven,dichten en lezen.

REACTIES

Janneke - 24 jun 2015

Kiezen voor de toekomst is zo moeilijk! 3 Jaar heb ik gewikt en gewogen. Wat is erger.... spanningen en een ongelukkige moeder in het nu maar wél het gezinnetje samen óf die o zo enge stap zetten voor een nieuwe, hopelijk gelukkigere, toekomst maar wel een gebroken gezin? Mijn keuze is gemaakt en het was de goede!!! Ik hoop dat ook jij én je dochter steeds meer de draai gaan vinden in dit nieuwe leven! Veel sterkte & geluk!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 + drie =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.