Menu

Deze gescheiden moeder kan ook lós gaan, Femke vertelt

gescheiden moeder

Gescheiden zijn is niet alleen maar ‘kommer en kwel’, maar kent ook een andere kant.

In deze blog schrijf ik over de andere, leuke, spannende kant van gescheiden zijn.

Bijvoorbeeld met je (ook) 40+ vriendin, die je weer opgeduikeld hebt na jarenlang uit het zicht te zijn geweest, lekker uit gaan (dansen, flirten, wijntjes drinken tot we gierend in de late uurtjes weer naar huis gaan).  Of als een ‘naughty girl’ lekker anoniem naar een erotiek beurs gaan, of ongegeneerd op een relatiesite zitten en reageren op wie je maar wil…

Dát zijn dan weer de leuke, spannende, onverwachte kanten van het weer single zijn. Hoewel het ook heel vreemd voelt. Want wie had dat nu gedacht? Dat je met je 40+ op je fietsje, sexy gekleed, haren in de plooi, in de make-up, weer een kroeg, disco, festival of beurs bezoekt. Vrij en ongebonden.

Eerlijk gezegd: ik vind het heerlijk en mijn party maatje ook! Dus hoe leuk is dat! Zoals ik al vertelde gingen wij in onze jeugdjaren met onze mannen (zij gedurende een aantal jaren al gescheiden van haar man en ik dus sinds een paar jaar ook) uit naar de discotheken in de buurt. De mannen aan de bar biertjes drinken en wij de hele avond op de dansvloer. Nadat we elkaar een hele tijd uit het oog waren verloren, kwamen we elkaar weer tegen, ook omdat zij weer in haar geboorteplaats ging wonen. Waar ik ook woonde. Zo raakten we weer aan de praat en onze levens vertoonden opvallend veel gelijkenissen. Zij ook ‘zorgkinderen’ en een scheiding meegemaakt. Veel dezelfde zorgen en ervaringen. Al gauw besloten we de omgangsregeling op elkaar af te stemmen, zodat we beiden in hetzelfde weekend ‘kinderloos’ waren. Nou, we hebben in de afgelopen periode heel wat feesten afgelopen en bijgepraat, dat natuurlijk ook! Nu zijn we allebei wel van feesten en dansen, dus dat scheelt. En leeftijd? Ach wat maakt het uit? Je bent zo jong als je je voelt, toch? Wij genieten er allebei enorm van en het is soms zo héérlijk om na een drukke tijd met (zorgen rondom) de kinderen weer helemaal jezelf te kunnen zijn; even geen moeder, geen ex, maar gewoon, jezelf!

Maar ook die keer dat ik met een vriend (met een beetje meer…), naar een erotische beurs ben geweest. Helemaal aan de andere kant van het land, maar dat boeide ons niet. Hij was in zijn jonge jaren wel eens naar een erotiekbeurs geweest en ik ook, maar beiden hadden we bedacht daar nog wel eens een keer heen te willen. En dus togen we op een regenachtige zaterdag naar een erotiekbeurs. Lekker anoniem, lekker ver weg van huis! Het voelde een beetje ‘stout’, alsof ik daar niet ‘hoorde te zijn en ik verantwoording moest afleggen’, maar ook zo heerlijk ‘out of my comfort zone’ en vrij!  Dit had ik zó nodig! We hebben onze ogen uitgekeken, alleen al naar de mensen die er rond liepen, maar ook de shows, prachtige stands met speeltjes, lingerie, attributen, waarvan ik regelmatig dacht.. ‘waar laat je die?’ of ‘ieuwww, hier heb ik niks mee, bizarrrr ’, maar eerlijk gezegd, óók genoeg leuks!  Nadat we een hele middag lekker rondgestruind hadden, met in mijn tas een fijn zakcentje, tijdens mijn scheiding, gekregen van mijn ouders “koop er maar iets leuks voor”, nam ik een besluit.  Ik was in de laatste jaren van mijn huwelijk niet alleen zelf erg verwaarloosd, maar had ook mijzelf verwaarloosd en vond dus dat ik het wel verdiend had eens iets leuks voor mijzelf te kopen. Dat heb ik dus toen gedaan, een verrassingstas…  Met een grote glimlach, een beetje ondeugend, verlieten we de beurs en in de auto bekeken we samen de inhoud van de tas. Geweldig! Wat een dag!

En dan de (gratis) relatiesite(s):  dat vond ik wat minder succesvol. Of ik er nu niet echt aan toe was of shocking was over de ‘platheid’ ervan. Een seksafspraakje was zo geregeld, had ik al gauw in de gaten. Nee, dit heb ik 3 dagen volgehouden en toen was ik er wel klaar mee. Niets voor mij! Of althans toen niet, misschien ooit nog eens weer. Maar goed, je moet alles eens geprobeerd hebben.

Wie weet wat er nog meer volgt 😉

Ik ben Femke (45), ongeveer 2 ½ jaar geleden zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. We waren niet getrouwd, maar hebben wel 2 schatten van kinderen, inmiddels 16 en 13. Momenteel als gescheiden moeder alleenwonend met de kinderen in een fijn huisje, een om-en-om-weekend-regeling met vader voor de kinderen. In mijn blogs (en gedichten) schrijf ik over mijn scheiding en het proces van ‘heling’ en de (toch ook wel) leuke kanten aan het weer single zijn. Mijn lijfspreuk: bij jezelf blijven en wees eerlijk en oprecht!

Vind je deze blog waardevol? Doe ons dan een plezier en deel hem op Social Media!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 + = zes
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.