Menu

Ben jij als gescheiden ouder bij de diploma-uitreiking?

gescheiden diploma-uitreiking

Zijn beide ouders erbij?” vroeg ik me af toen ik hoorde dat ik als lid van de ouderraad aanwezig ben bij de diploma-uitreiking van Havo en VWO. Ieder jaar krijgen de geslaagden door de ouderraad een corsage opgespeld. Daarmee zijn de geslaagden zichtbaar én hun succes is zichtbaar. Een grote mijlpaal is bereikt!

Hoeveel kinderen komen alleen of met één van de ouders doordat de ouders gescheiden zijn? Of zijn beide ouders er, maar kunnen ze niet naast elkaar zitten doordat de scheiding nog steeds niet verwerkt is. Deze gevolgen van de scheiding zijn pijnlijk en zichtbaar.

Ik begrijp dat dit voor alle betrokkenen een moeilijk moment is. Je kind wilt zijn/haar succes met zijn/haar ouders vieren. De trotse blik zien en de waardering voelen is goud voor een kind. Het is de kroon op het werk.

Als ouder wil je niet buitenspel gezet worden. Je wilt niet via Whatsapp of facebook lezen dat je kind geslaagd is. Wat je wel wilt is erbij zijn, laten blijken dat je trots bent. Het is belangrijk om er voor je kind te zijn.

Ik hoor vaak als het niet mogelijk is om erbij te zijn, “het is niet zo erg dat ik er niet ben” of “hij weet wel dat ik trots ben” of “er is te veel gebeurd” of “dit is het best haalbare”.

Wat zou er gebeuren als jullie er wel samen kunnen zijn? Je kind ziet dat zijn ouders naast elkaar zitten en trots op hem/haar zijn, zodat het een gouden herinnering is die hij/zij zijn/haar hele leven met zich meeneemt. Het is belangrijk dat jullie er beiden zijn, zodat jullie je kind een bijzonder cadeau geven.

Wil jij dat en ook de volgende toekomstige gebeurtenissen samen beleven? Dat kan, de oplossing blijkt vaak dichterbij dan je denkt. Stuur een mail naar contact@succesvolscheidendrechtsteden.nl en ik help jou bij het invullen van het nieuwe ouderschap.

Koos van der Zwet

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 1 = negen
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.