Menu

Gescheiden ouders en hun huisdieren

Gescheiden ouders

Gescheiden oudersTimmie kwam en ging weer. De goede match was van korte duur. De arme hond kon ons dynamisch gezin niet aan. Hij gaf een waarschuwing, zoals alleen een hond dat doet. Een waarschuwingsbeet. Niemand werd echt gewond, maar de schrik zat er goed in. En ik ben onverbiddelijk. Ik kan er wel mee omgaan, maar ik moet er niet aan denken dat de hond zijn tanden in een kind zet. Niet omdat de hond agressief is, maar omdat honden sowieso kinderen niet begrijpen. En omgekeerd. Ze spreken een andere (lichaams)taal. Tanden zijn scherp en kinderhuidjes zijn dun.

En voor mij is het een moment waarop ik mezelf uitschakel. Wat ik er ook zelf van vind, de veiligheid van de kinderen en bezoekers staat voorop. Ikzelf had nog graag met de hond willen werken aan zijn gedrag. Maar dit is niet te doen voor de kinderen. En ik wil nooit in een situatie komen waar ik het gevoel krijg van “had ik maar…”. En er zijn al voldoende ouders die denken “had ik maar…” en “had mijn kind maar…” Maar kinderen in de leeftijd van Inara en Natalya zijn kleuters. Je mag geen volwassen gedrag verwachten van ze. De bescherming moet van de ouders komen. In dit geval van mij.

Gescheiden ouders en hun kinderen

Ik weet helaas dat niet alle gescheiden ouders zo in de wedstrijd zitten. Ik hoor toch nog vaak een ouder roepen dat hij/zij ook wel wat mag. Waarschuwingssignalen worden weggewuifd bij gevaarlijke situaties. De hond kan er niets aan doen, maar leg straks je kind maar uit dat jouw plezier belangrijker was dan je eigen kind. En als je voor hond een mens invult, dan zie je vaak hetzelfde. De ouder eist een eigen leven en zet die van zijn of haar kinderen op het spel. Ik kan nu makkelijk zeggen dat ik dit nooit zal doen. Ik heb een lieve vriendin die het best wel ziet zitten om ooit weer te trouwen. En ik zet er geen ‘n’ voor. Maar vertel haar dat nog maar niet. Dat is voor een later tijdstip.

Maar terug naar een hond. Het gemis van een hond bleef wel. En van een grote hond zijn we naar de kleinste gegaan. Een mini dwergpincher, genaamd Toby. En die kan het wel aan. Hij vindt alle reuring prima en vermaakt zich de hele dag opperbest. En voor de kinderen is hij een beter formaat. Ze zijn niet geïntimideerd door hem. En de anderen die komen spelen horen veel geblaf, maar er komt nauwelijks een hond aan. En na achten stort hij net als de ouders in op de bank. De kleintjes zijn naar bed en de groten mogen even bijkomen van de dag. En daar zit ik dan. Huisje, boompje en mini beestje.

Daniel is vorig jaar gescheiden. Hij blogt twee wekelijks over zijn leven als gescheiden vader. Sinds kort heeft Daniel een vriendin en woont hij samen met haar en haar kinderen. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 2 = elf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.