Menu

Alleenstaande ouder

De gescheiden, alleenstaande ouder is onze hoofd doelgroep. Pas jij in die categorie? In dat hokje? Dan helpen wij je buiten hokjes te denken – think outside the box. Wij bieden je een leuke manier om er weer bovenop te komen door allerlei handvatten te bieden.

Alleenstaande ouder

Gescheiden zijn wil niet zeggen dat je alleen, thuis en ellendig moet zijn. Dankzij onze handige artikelen helpen wij je met financiële tips, tips over regelingen met kinderen en naast deze serieuze zaken ook minder serieuze dingen als leuke boeken, dagjes uit en bijeenkomsten die je uit de sleur kunnen halen.

Forum voor de alleenstaande ouder

Daarnaast biedt onze Community plaats om je hart te luchten met mensen in dezelfde positie. Zo heb je ook online een plekje waar je je helemaal thuis kunt voelen en alles kunt delen.

Daarnaast bieden onze interviews je veel leesvoer. Denk aan ons interview met Marsha Pinedo, die samen met Petra Vollinga het boek ‘Aan alle gescheiden ouders’ heeft geschreven. En ons interview met Brigit Appeldoorn, auteur van het boek ‘Living Apart Together’ (samen met Jos Willems en Maaike Goyens). Deze ervarensdeskundige weet waar ze over praat, haar devies: ‘Door je partnerrelatie los te laten en te scheiden van de ouderrelatie, dan kun je heel ver komen (red.)’.

Daniel blogt als alleenstaande ouder

Maar ook onze huis-blogger Daniel helpt je op pad met zijn real life ervaringen. Daniël is zelf recent gescheiden en alleenstaande ouder. Hij worstelt met veel zaken die je zult herkennen. Lees er over zodat je niet iedere stap in jouw situatie zelf hoeft te bedenken.

REAGEER OP DEZE BLOG
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Heel vaak geven stellen aan dat de communicatie, of het gebrek daaraan, de reden is dat ze uit elkaar gaan. Wat is nu precies de communicatie en hoe kun je ervoor zorgen dat de communicatie verbetert? Marloes van den Heuvel info@marloesvdheuvel.nLees verder > communicatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.