Menu

Gescheiden

checklist voor een scheiding

Ben jij gescheiden en heb je behoefte aan een nieuwe stap in je leven? Dan ben je bij Nieuwe Stap.nl aan het juiste adres. Met tips, informatieve artikelen maar ook minder-serieuze zaken, helpen wij je als gescheiden persoon om jouw situatie weer onder controle te krijgen. Immers, het staat vast dat je een nieuw leven tegemoet gaat, vol met nieuwe keuzes, wellicht nieuwe woon- en leefomgeving, nieuwe mensen en een nieuwe jij.

Gescheiden en kinderen

Een scheiding achter de rug en hebben jij en je ex samen kinderen? Dan moet er een oplossing gezocht worden om toch goed samen door een deur te kunnen zodat je kind of kinderen zo min mogelijk ‘last’ hebben van jullie scheiding. Dat is mogelijk, maar vereist heel veel regelwerk en ook veel tijd en energie van beide partijen. Nieuwe Stap staat je bij met raad en daad in onze vele artikelen. Neem bijvoorbeeld het artikel Beperk de schade voor je kinderen, waarin we uitleggen hoe je na je scheiding een andere verhouding met je kind kunt krijgen en hoe je deze daarop voorbereid.

Gescheiden en wonen

Kan of wil je echt niet meer in je bestaande huis wonen? Dan sta je er niet alleen voor. Vele gescheiden mensen moeten op zoek naar een nieuw tijdelijk of vast onderkomen. Hoe regel je dat? Wat kun je financieel gezien kopen of huren, en waar wil je na je scheiding je nieuwe toekomst opbouwen? Allerlei zaken waarbij wij je bij de hand proberen te nemen en te helpen bewust keuzes te maken. Onze Blogger Bas schrijft bijvoorbeeld over zijn ervaring in de nieuwe woonsituatie: Verhuisd na de scheiding.

Omgang met je ex en/of kinderen na scheiding

Hoe ga je om met je ex als je gescheiden bent? Kunnen jullie nog door één deur, of is daar geen sprake meer van na de scheiding? Vast en zeker zullen jullie nog zaken samen moeten bespreken, waarbij in sommige gevallen de emoties hoog op kunnen lopen. Heb je behoefte aan een uitlaatklep in deze situaties na je scheiding? Dan biedt onze Community uitkomst. Samen met like-minded vind je hier rust en kun je hier alles van je afschrijven.

Pas gescheiden

Een scheiding heeft niet enkel effect op de korte termijn. Ook na lange tijd kun je last hebben van de gevolgen van je scheiding. Je financiele situatie verandert als je gescheiden bent, je woonsituatie verandert als je gescheiden bent en de omgang met je ex verandert (of verdwijnt) als je gescheiden bent.. Zo legt Paulien Blom uit hoe de communicatie tussen jou en je ex na de scheiding weer op orde kan komen.

Scheiden de beste keuze?

Soms is gescheiden zijn de beste keuze en kun je daarin troost vinden. Soms kun je ook terug verlangen naar je ‘vorige leven’, als niet-gescheiden man of vrouw. Een ding is zeker, er komt veel op je af en wij staan klaar om je te helpen.

REAGEER OP DEZE BLOG
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Heel vaak geven stellen aan dat de communicatie, of het gebrek daaraan, de reden is dat ze uit elkaar gaan. Wat is nu precies de communicatie en hoe kun je ervoor zorgen dat de communicatie verbetert? Marloes van den Heuvel info@marloesvdheuvel.nLees verder > communicatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.