Menu

Verhuisd na de scheiding, alles went

verhuisd na de scheiding

verhuisd na de scheiding

Daar zit je dan. Ruim een jaar gescheiden, de echtelijke woning is eindelijk verkocht en je bent met bloedspoed verhuisd naar een eigenlijk veel te krap appartement. We hadden gezien de vrij krappe oplevertermijn van onze koopwoning weinig alternatieven dus we zijn eigenlijk al blij dat we een min of meer passend dak boven ons hoofd hebben. Toen we de sleutel kregen hadden we welgeteld een halve dag om wat laminaat te leggen voordat we moesten verhuizen dus we hebben hier en daar nog wel wat te doen…

De buurt is een stapje minder, na de scheiding wonen we nu in wat je noemt een ‘volksbuurt’. Maar toch, we zitten vrij rustig aan de rand van de wijk, hebben een aardig ‘groen’ uitzicht, géén bovenburen, de buren links en rechts van ons zijn wel OK. Ook wonen we nu op loopafstand van de stad en dichterbij school en het station dus mijn kinderen hebben ook de nodige voordelen. De IJssel is nu op nog geen 5 minuten lopen om even lekker uit te waaien. Het kan slechter, toch? Het valt ons wat dat betreft in ieder geval aardig mee.

De kinderen hebben rond de verhuizing laten zien dat ze over een prima inzicht, een bijna tomeloze inzet én een gigantisch aanpassingsvermogen beschikken. Daardoor hebben ze natuurlijk óók een hele trotse pappie! Het is ook mooi om te zien dat ze, ook al is hun luxe leventje door de scheiding aardig overhoop gegooid, nog een enorme loyaliteit jegens hun ouders hebben en ze ons nagenoeg niets verwijten. Ja, pappie blijft nog even trots, en ook verrekte dankbaar dat hij zulke fantastische kinderen heeft.

Doordat de kinderen zich zo makkelijk konden aanpassen aan de nieuwe situatie is het voor mij ook relatief makkelijk om er aan te wennen én mij meer op onze nieuwe toekomst te focussen.

Bas, gescheiden in voorjaar 2012, is behalve content manager, professioneel blogger en online uitgever ook de trotse vader van 3 pubers waarvan er na de scheiding nog 2 bij hem wonen. Hij woont in Zutphen en vertelt over zijn nieuwe leven na zijn best wel bewogen huwelijk van ruim 20 jaar.

 

REAGEER OP DEZE BLOG
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.