Menu

Blog van Bas: Life goes on, but not as usual

gescheiden vrouw en klussen

gescheiden vrouw en klussen

Zoals ik vorige keren al vertelde heb ik de nodige afspraakjes met Monique achter de rug. Afgelopen zaterdag hadden we weer afgesproken, dit keer voor het eerst bij haar thuis. Omdat zij de laatste weken aardig wat zorgen aan haar hoofd heeft had ik me voorgenomen om er een ‘Monique verwendag’ van te maken. Ook moest er nog wat aan een wandje aan haar schuur worden vertimmerd.

Ik was dus met een auto vol gereedschap, lekkere broodjes voor de lunch en alles voor een lekkere avondmaaltijd naar haar huisje ergens op de Veluwe getogen. Het weerzien was als vanouds, het voelde weer dat het te lang geleden was dat we elkaar zagen en spraken. Tijdens de rondleiding door haar huis en tuin schoot ik al snel in de lach door haar onnavolgbare humor en die trend zette zich voort bij ons bezoekje aan de plaatselijke bouwmarkt. Wat een heerlijke, grappige, dappere en lieve vrouw!

Na de koffie en de lunch sloeg ik aan het klussen en Monique wijdde zich aan de verzorging van haar paarden, ponies en honden. Mooi om te zien hoe gek zij op die dieren is en wat een plezier zij haar geven. En wat is er nou leuker klussen als dat je zo nu en dan een bezoekje van een hond of 2 ponies krijgt? Enfin, de tijd vloog voorbij, zodat we al snel op de bank zaten met een wijntje en een toastje. Het was gezellig en het duurde dus ook even voordat ik aan het eten kon beginnen. Na het eten hebben we de nodige uurtjes op de bank gekletst, gelachen en geknuffeld. Al met al dus een geslaagde dag, wat mij betreft. En uiteraard hebben we weer een soortgelijke afspraak voor komende zaterdag gemaakt.

Mijn kinderen worden langzamerhand steeds nieuwsgieriger naar Monique. Ik probeer er zo open mogelijk over te zijn en ervaar die nieuwsgierigheid alleen maar positief, zeker omdat ze over mijn vorige relatie heel sceptisch waren. Jelle vroeg of ik een foto van haar had en Lucie vroeg zelfs al of we ‘officieel een stelletje waren’. Daar is het misschien nog iets te vroeg voor maar ik vind het wel grappig dat ze dat ergens wel aan mij merken. Leuk, dat ik mijn kinderen er rustig (en gedoseerd) bij kan betrekken. Ik zit nu al te piekeren hoe we het beste die best wel belangrijke eerste kennismaking kunnen organiseren.

Verder had ik de vorige keer al iets laten doorschemeren van een sollicitatie bij een nieuw op te zetten e-commerce bedrijf. Nou, dat gaat dus door! Ik mag er niet te veel over zeggen en het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar jullie gaan over een tijdje nog heel veel van ons horen en zien. Zowel online als op de weg!

Ik wens jullie allemaal fantastische, gezellige Kerstdagen en een even gezellige jaarwisseling!

Bas, gescheiden in voorjaar 2012, is behalve content manager, professioneel blogger en online uitgever ook de trotse vader van 3 pubers waarvan er na de scheiding nog 2 bij hem wonen. Hij woont in Zutphen en vertelt over zijn nieuwe leven na zijn best wel bewogen huwelijk van ruim 20 jaar.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ 4 = dertien

EN NOG MEER:

Single again

27 nov 2013
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.