Menu

Single again

relatie verbroken

relatie verbroken

In één van mijn eerdere blogs heb ik al verteld dat ik na mijn echtscheiding een relatie had. Ja, inderdaad, ‘had’. Hoe lief en leuk ze ook is, aan alles komt een einde. Ik merkte dat mijn liefde voor haar de laatste tijd wat minder werd, ook besefte ik dat ik het helemaal niet zag zitten om te gaan samenwonen met een vrouw die (in mijn opzicht) nog best wel kleine kinderen heeft.

Mijn kinderen zijn 15, 17 en 19 waarbij de oudste twee kinderen over een jaar wel op kamers zullen wonen, de kinderen van mijn vriendin zijn 8 en 11. Dat is nogal een verschil, en dat zou ook inhouden dat haar jongste kind pas het huis uit is als ik bijna 60 ben. En dat is dus iets wat ik totaal niet zie zitten, ik geniet juist zo van de vrijheid die ik heb nu mijn kinderen zo zelfstandig zijn. Ja, en Bas zou Bas niet zijn als hij dan steeds meer beren op de weg ziet en concludeert dat het maar beter is om er een punt achter te zetten.

Dat werd dus een moeilijk gesprek. Nu kwam het bij mijn vriendin niet als een donderslag bij heldere hemel want ik had al eens eerder wat twijfels geuit. Evengoed had ik er heel erg tegenop gezien omdat ik weet dat ze gevoelig en een beetje onzeker is. Gelukkig nam ze het heel goed op en was het Bas dus die een traantje moest wegpinken.

Omdat we verder gewoon heel erg goed met elkaar overweg kunnen hebben we afgesproken dat we ons best gaan doen om als vrienden verder te gaan. Inmiddels hebben we samen een middagje samen zitten kletsen en dat ging best goed. Natuurlijk was het even onwennig, maar ik ben blij dat we op die manier nog wel contact kunnen houden.

Mijn kinderen namen het nieuws wel positief op. Niet dat ze een hekel aan mijn vriendin hebben, integendeel zelfs, maar ook voor hen was het een uitdaging om op termijn weer jonge kinderen in huis te hebben. Welnu, ze kunnen opgelucht ademhalen want dat ‘gevaar’ is geweken. Uiteraard vinden ze het nogal ‘awkward’ dat we gewoon vrienden willen blijven, ook heeft het me de nodige moeite gekost om ze er van te overtuigen dat er absoluut geen sprake is van ‘benefits’. Wat denken ze wel niet zeg, die pubers… Ergens wel logisch, kinderen van die leeftijd staan vaak nog heel anders in hun ‘relaties’ dan volwassenen.

Als eenmaal bekend is dat je weer single bent gaat de tamtam soms verbluffend snel. Binnen een dag was ik door een kennis min of meer gekoppeld aan één van haar vriendinnen. Daar heb ik na flink dralen en aarzelen toch maar een keer mee afgesproken. Natuurlijk een heel ander type dan mijn vorige vriendin, maar echt een leuk, lief en aardig mens. We hebben tijdens onze wandeling over de modderige Veluwe in ieder geval veel gelachen en hebben ook veel raakvlakken. Uiteraard wordt er meer ge-app’ed dan goed voor ons is en hebben we afgesproken om elkaar volgende week vaker te zien. Hoe dat uitpakt, dat horen jullie later! 😉

PS: Natuurlijk mis ik mijn vorige vriendin nog, en denk ik nog best wel vaak aan haar. Maar: life goes on!

 

Bas, gescheiden in voorjaar 2012, is behalve content manager, professioneel blogger en online uitgever ook de trotse vader van 3 pubers waarvan er na de scheiding nog 2 bij hem wonen. Hij woont in Zutphen en vertelt over zijn nieuwe leven na zijn best wel bewogen huwelijk van ruim 20 jaar.

 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 6 = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.