Menu

Blog van Bas, Back on track

afspraakje na de scheiding

afspraakje na de scheiding

Vorige keer heb ik jullie verteld dat ik een punt achter mijn relatie heb gezet. Daar heb ik tot nu toe weinig spijt van gehad dus dat zal dan inderdaad een goede beslissing zijn geweest. Ook heb ik verteld dat ik al heel snel na het verbreken van mijn relatie min of meer door een vriendin aan een andere vrouw werd gekoppeld.

Welnu, die andere vrouw is echt een ontzettend leuk mens. Na de eerste afspraak volgde een tweede afspraak, en ook daar hebben we gezellig met haar honden door het bos en de heide gestruind en op een terrasje wat gedronken. Het werd almaar gezelliger dus dat ging prima zodat we elkaar de week erop weer spraken. En daar ging het om de één of andere reden haperen. Hoewel het net zo gezellig was als de keren daarvoor leek het wel alsof we niet verder kwamen. Dat gaf bij mij toch de nodige twijfels. Monique, want zo heet ze, heeft een ontzettend druk leven, de afspraken waren dus altijd kort en onder een zekere tijdsdruk. Daardoor kreeg ik het gevoel dat wij elkaar op die manier nooit goed genoeg zouden leren kennen.

Natuurlijk zette me dat weer aan het piekeren en wou ik er zelfs even de brui aan geven en liet het contact een beetje verwateren. Maar waarom dan? Ze is toch hartstikke leuk? Juist, dat bedacht ik me ook. Stom! Dus ik heb maar meteen mijn excuses aangeboden en alles uitgelegd. Daar toonde Monique zich dus van haar beste kant: begripvol en verstandig, ze begreep ook meteen wat ik bedoelde. Ze stelde voor om direct een nieuwe afspraak te maken en het er rustig over te hebben. Daar zaten we dus weer, nu in een ander hotel, gezellig op een bankje bij de open haard. En het werd zeker gezellig waarbij Monique zich, toch een beetje verrassend voor me, ook van een hele warme en kwetsbare kant liet zien waarbij ik toch even een golf van warmte door mijn lichaam voelde gaan. Leuk!

Om even van de hak op de tak te gaan: zoals jullie weten ben ik naast mijn eigen bedrijfje ook nog steeds op zoek naar een nieuwe job. Nu had ik vorige week gereageerd op een oproepje op een forum over een nieuwe start-up, en ik kreeg zowaar een berichtje terug of ik wou bellen. Dat telefoongesprek ging best goed, duidelijk iemand waar ik wel mee overweg kan. Bovendien is het een job waar ik mijn tanden wel lekker in kan zetten, daar houd ik wel van. En niet veel later word ik weer gebeld: of ik maandagmiddag kan komen praten, als ik geïnteresseerd ben. Nou, dat ben ik wel degelijk dus het nette kostuum kan uit de kast. Wordt wederom vervolgd!

Bas, gescheiden in voorjaar 2012, is behalve content manager, professioneel blogger en online uitgever ook de trotse vader van 3 pubers waarvan er na de scheiding nog 2 bij hem wonen. Hij woont in Zutphen en vertelt over zijn nieuwe leven na zijn best wel bewogen huwelijk van ruim 20 jaar.


REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × = vijf
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.