Menu

Golven van ongeluk in de liefde

golven van ongeluk in de liefde

Hoe heerlijk is het om verliefd te zijn? De roze bril die heel je wereld prachtig kleurt en er voor zorgt dat je op een wolk leeft… Dat gevoel zou eindeloos mogen duren. Helaas, ooit kukel je van je wolk af. Het leven is geen rechtlijnig proces. Het verloopt in golven. Soms zit je op een heerlijke golf, maar dan is er altijd weer een dal waarin het iets minder gaat. Golven van ongeluk in de liefde noemen we dat. In zo’n dal verloopt je leven wat stroever en ervaar je tegenslag. Wanneer je met z’n tweeën bent heb je geluk; je partner beurt je op en steunt je. Als het mee zit tenminste.

Je kunt ook de pech hebben om tegelijkertijd in een dal te zitten. Dan kan geen van jullie twee het opbrengen om begrip te tonen. Heb je het al zo moeilijk, gaat je partner ook nog moeilijk doen. Voor je het weet vliegen de verwijten over en weer. Resultaat: de ergernissen lopen op en verschillen worden uitvergroot.

Ego in de weg

In het ideale geval leer je elkaar steeds beter kennen én je gaat elkaars unieke persoonlijkheid steeds meer waarderen. Veel paren bereiken dat stadium nooit. In de dal-periodes van hun relatie maken ze zoveel kapot, dat de piek-periodes afvlakken. Onredelijkheid is een veel voorkomend symptoom, dat duidelijk maakt dat men in een machtsstrijd verwikkeld zit. De liefde is dan ver te zoeken, het is alleen nog maar belangrijk om ‘gelijk’ te hebben. Dit leidt maar al te vaak tot een dieptepunt waarop de een, de ander diskwalificeert. Je bent een slechte minnaar, een beroerde moeder, een waardeloze nietsnut.

Tot  je een ons weegt

Verontschuldigingen achteraf devalueren, wanneer deze bij herhaling geuit worden. Zo komt de vertrouwensband steeds meer onder druk te staan en wordt het ijs onder de relatie steeds dunner. Als je dit herkent, ga ermee aan de slag! Het kan voorkomen dat je na een echtscheiding in toekomstige relaties in de dezelfde valkuilen stapt. Leer met frustraties om te gaan, leer hoe je beter met elkaar kunt communiceren en hoe verschillen en onenigheid een relatie ten goede kunnen komen. Leer geluksstrategieën toepassen. Gun het jezelf! Je wordt er meer mens door en je zult veel gelukkiger zijn dan je ooit voor mogelijk hield.

Marina Schriek

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 + = vijftien
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.