Menu

Het nahuwelijk, stap 4, 5 en 6

Het nahuwelijk

In het boek “Het huwelijk voorbij” van Jocelyn Weimar, wordt in 12 stappen uitgelegd hoe het nahuwelijk “werkt”. Wij bespreken de komende weken deze stappen, waarmee je als je wilt zelf aan de slag kunt gaan. Vandaag stap 4, 5 en 6.

Stap 4: Waar zie je tegenop?

Je staat als het ware op een kruispunt waarbij je de oude situatie verlaat en een in andere stapt. Tussen het verlaten en instappen kom je ongetwijfeld onzekerheid tegen.

 Waar maak je je nu zorgen om?

 Wat houd je verder bezig?

Stap 5: Waar wil je over 5 jaar komen te staan?

In deze stap is het belangrijk om naar de toekomst te kijken.

 Wie wil je straks zijn en hoe wil je dat anderen je gaan zien?

 Wil je een studie beginnen/werk zoeken?

 Wil je een nieuwe partner aan je zijde hebben staan?

 Welke doelen stel je in het vooruitzicht?

In deze stap wordt stilgestaan bij het schetsen van een duidelijk plan over jouw dromen en waar jij over 5 jaar wil staan.

Stap 6: Wat heb je nodig/kun je zelf doen om dit te bereiken?

Natuurlijk heb je hulp en geluk nodig. Maar om jouw leven weer op de rails te krijgen, heb je ook wilskracht nodig om jouw dromen te verwezenlijken en heb je ook realiteitszin daadkracht en doorzettingsvermogen nodig. Je gaat een planning maken, zodat je stapsgewijs kunt handelen, kunt doen. Het is belangrijk hierin een onderscheid te maken tussen wat jezelf kunt doen en waarbij je hulp nodig hebt.

 Wat heb je echt nodig en wat kan je zelf doen

 Welke “andere” doelen stel jij in het vooruitzicht al in punt 5 gehad

 Hoe pak je je leven weer op

Over 2 weken lees je hier meer over de volgende stappen.

Jocelyn Weimar is (rechtbank)mediator, MfN-registermediator, coach en trainer. Sinds 2001 is zij gecertificeerd internationaal mediator en scheidingsbemiddelaar. Zij heeft een mediationpraktijk in Culemborg. Al eerder publiceerde zij een praktijkboek voor scheidingsbemiddelaars (Sdu, 2011) en “Uit elkaar gaan”, Van scheiding tot nahuwelijk (2012) Het boek “Het huwelijk voorbij” is verschenen bij Uitgeverij Boom. 

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vijf × = 10
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.