Menu

Hij is de ware voor mij maar ik heb mentale problemen. Eerste blog van Sanne

1 reactie
de ware

‘Scheiden’ is een ruim begrip. Mijn partner en ik waren nooit getrouwd, maar toen hij onze relatie van bijna zeven jaar iets meer dan drie weken geleden een halt toeriep, voelde het alsof de wereld die ik kende, en zo nodig had, volledig werd gescheiden van de toekomst die ik voor me zag.

Mentale klachten

Hoewel we samen nog genoeg leuke dingen deden, samen sliepen en naar de toekomst keken, was de breuk niet volledig onverwacht. Al voor de ontmoeting met mijn liefde had ik te maken met verschillende mentale klachten. Na de zoveelste terugval is er iets onherstelbaar geknakt in hem. Voor zover ik weet, was ‘houden van’ nog aanwezig, maar de relatie was voor hem op.

Mijn reactie was er geen voor de boeken, zeker niet. Ik heb hem gesmeekt, ik heb hem alles beloofd wat ik niet waar kon maken en ik heb hem proberen te beïnvloeden. Ik ben er zeker niet trots op, maar net als de breuk was ook mijn reactie niet geheel onverwacht. Zielig ben ik niet, want het kan altijd erger, maar het leven heeft mij vaak genoeg klappen gegeven om mij met een serieuze vorm van verlatingsangst op te zadelen.

Emotioneel afhankelijk

Mijn terugval van een paar maanden geleden had mij emotioneel afhankelijk gemaakt van mijn partner. Bijna dagelijks vroeg ik mijn partner om bevestiging van zijn liefde voor mij. Ik beloofde hem dat ik snel weer opgekrabbeld zou zijn en ik schilderde hem de mooie toekomst die voor ons lag.

Toch was er, zeker de laatste weken vóór de breuk, onzekerheid van mijn kant. Door mijn mentale gezondheid wist ik niet zeker of ik wel kinderen wilde krijgen, want met welke erfelijke ballast zadel ik ons kind op? Daarnaast wist ik ook niet of ik wel een koophuis durfde te kopen. Ik heb hem zelfs een keer huilend opgebeld dat we de relatie beter konden beëindigen, want hij verdiende zoveel beter dan een vriendin met mentale problemen. Hoewel ik de liefde van mijn leven zo graag bij me wilde houden, duwde ik hem uit angst alleen maar van mij weg.

Precies te laat

Een ironisch gevolg was dat mijn partner, op het moment dat ik de kracht vond om uit het zoveelste dal te klimmen, de relatie niet meer kon dragen. Hoewel mijn eigen gedachten en gevoelens tijdens onze relatie van hot naar her gingen, kan ik die van hem helaas niet meer veranderen. Voor hem is het definitief klaar én dat was blijkbaar precies wat ik nodig had om mij te realiseren dat hij de ware voor mij is. Precies te laat. 

Sanne is 28 jaar en woont sinds kort samen met haar moeder na haar relatiebreuk. Op 14-jarige leeftijd is bij haar een angst- en paniekstoornis vastgesteld. Door de jaren heen zijn daar verschillende mentale kwetsbaarheden bijgekomen en in 2 jaar tijd is ze niet alleen haar partner maar ook haar baan verloren. Ze schrijft voornamelijk over het verwerken van een relatiebreuk als je te kampen hebt met mentale problemen.

REACTIES

Fien - 30 aug 2023

Hey Sanne, Wat naar dat je dese klap erbij krijgt in je toch al zo wiebelende wereld. Zo te lezen worstel je niet alleen met angsten, maar ook met rouw van verlies van toekomstperspectief, zowel in je werkende bestaan als nu ook je relatie...hopelijk vind je voor jezelf de juiste zorg en ondersteuning. Sterkte!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ acht = 17
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.