Menu

Ik ga kapot van liefdesverdriet en frustratie!

liefdesverdriet

In onze vragenrubriek vertelt een lezeres dat zij na een verbroken relatie gek wordt van liefdesverdriet. Haar ex geeft haar soms hoop, maar zij probeert hem op afstand te houden. Ze voert een innerlijke strijd en vraagt tips hoe zij daarmee om kan gaan. ‘Ik ga kapot van liefdesverdriet en frustratie.’

Therapeute Wilma Ferwerda geeft antwoord:

Liefde laat zich niet dwingen

De liefde laat zich niet dwingen, hoe verdrietig dat ook voor jou is op dit moment. Wat in elk geval duidelijk is, is dat hij jou nog niet vergeten is en contact zoekt.

Wat me opvalt is dat er een heftig verlangen is naar hem toe te gaan en dat je het contact tegelijkertijd afhoudt. Het lijkt erop dat je dat doet omdat je ‘hem niet helemaal kan krijgen’.

Neem tijd om echt te rouwen

Mijn advies is dat je de focus weer bij jezelf probeert te krijgen. Dat kan je doen door echt tijd te nemen om te rouwen. Wat is het precies wat hij vervulde wat je nu kwijt bent of denkt te zijn? Ga zitten en voelen, wat is het diepe gat dat er geslagen is met dit verlies. Ineens ben je ermee in contact gekomen doordat er even een sprankje hoop was dat iemand dat voor altijd zou vervullen. Dat kan gaan over behoeftes als; gezien of gehoord worden, geaccepteerd worden zoals je bent, of dat er iemand helemaal beschikbaar voor je is, of totaal afgestemd op jouw behoeftes.

Liefdesverdriet van je af huilen

Als je voelt hoe groot het gemis in jou is en je laat de tranen los die dat oproept, dan zal je jezelf op den duur schoon kunnen huilen en voelen hoe je op je eigen benen kunt staan. En voelen hoe het leven, ook zonder hem, de moeite waard is.

Kracht in jezelf

Als je vanuit die kracht in jezelf in kunt gaan op zijn verzoek om samen iets te gaan ondernemen en daar in het moment van kunt genieten, is dat sowieso al de moeite waard. Dan zou het ook nog eens zo kunnen zijn dat hij voelt hoe goed jij voor jezelf kunt zorgen, waardoor je per definitie aantrekkelijker wordt.

Een uitkomst is natuurlijk niet te geven.  Een relatie op afstand met ook nog eens kinderen uit een vorig huwelijk is voor de meeste mensen een harde dobber. Zorg daarom eerst goed voor jezelf, rouw, laat je liefdesverdriet los en leef je eigen leven. Als je daar steviger in bent, neem de ruimte in die hij je aanbiedt en heb het goed met elkaar. Uiteindelijk zijn we niet afhankelijk van de liefde van een ander om een vervullend leven te kunnen leiden, hoe fijn het ook is.

Tips om te lezen met oefeningen: De wijsheid van een gebroken hart, Susan Piver, Ik heb jouw liefde nodig, is dat waar?, Byron Katie.

Heel veel liefde voor jezelf en kracht gewenst.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 − = nul
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Bij het opstellen van het ouderschapsplan komen er een heleboel situaties aan de orde. Situaties die zich vaak in de toekomst afspelen, want het ouderschapsplan wordt natuurlijk opgesteld voor de toekomst. Jullie kinderen worden ouder dus daar kun je op vooruit lopen. Maar vaak wordt er niet over nagedacht dat jullie zelf ook ouder worden Lees verder > begrafenis Opa of oma ana de scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.