Menu

’Ik gooide mijn trouwring weg na de scheiding’

4 reacties
wat deed jij met je trouwring

Wat heb jij gedaan met je trouwring?

Vandaag las ik een stuk in de Telegraaf: Mel B geeft aan dat ze haar trouwring weggooide na de scheiding.

Zangeres/presentatrice Mel B. bekende aan zangeres Jamelia en journaliste Amy Nickell in de podcast Badoo’s Truth Flirts dat ze direct na de scheiding haar peperdure trouwring in de prullenbak heeft gesmeten. Wat deed jij na je scheiding met je trouwring?

Mel B. kijkt met genoegen terug op haar actie: „Ik had geen rooie cent, maar dat maakte me niet uit. Ik had mijn vrijheid namelijk terug.”

Gemengde gevoelens

De journaliste schrijft zelf: De dag dat ik zelf mijn trouwring afdeed, was er één met gemengde gevoelens. Enerzijds was ik blij dat het scheidingsgedoe afgerond was, anderzijds was ik natuurlijk verdrietig dat het zo gelopen was. Mijn trouwring ligt nog altijd in mijn juwelenkistje. Ik ben van plan om ‘m aan mijn dochter te geven als ze 18 wordt.

Net als collega S. die van haar trouwring een andere ring laat maken voor haar dochter. De initialen van haar en haar ex blijven er nog wel in. ,,Dat is voor mijn dochter natuurlijk wel leuk”, aldus S.

(T)rouwdag

De dag dat je je trouwring afdoet na een scheiding is voor sommigen een rouwdag. Anderen zijn dolblij dat de ’ellende’ voorbij is. Wat deed jij met je trouwring na je scheiding? Heb je ‘m nog? Of heb je ‘m ook weggegooid? En als je ’m wel nog hebt…. wat doe je er dan mee? Ik ben benieuwd!

REACTIES

lK - 5 nov 2019

We hadden heel mooie ringen. Van Christian Bauer, wit en geel goud met een mooi ingeslepen randje. Het randje kon je na verloop van tijd niet meer zien, evenals het verschil tussen het wit- en geelgoud. Een voorteken dat de glans inmiddels van ons huwelijk af was? Hij moet ergens liggen. Een herinnering aan een niet nagekomen belofte die we elkaar ooit deden: “in goede en in slechte tijden”. Alleen, toen de mindere tijden daar waren, zocht hij zijn heil bij een ander in plaats van zich in te zetten voor onze relatie en niet in de laatste plaats, de relatie met de kinderen. Dat iemand van wie je hield en met wie je dacht oud te worden, je zo op je ziel zou trappen...

William - 6 nov 2019

Wij hadden mooie gouden design ringen met een diamant in verwerkt. Toen mijn ex 'out of the blue' aankondigde dat ze wilde scheiden en dat haar besluit vast stond, heb ik de mijne nog dezelfde avond uitgedaan en in een klein juwelendoosje gestopt, om er tot nu toe - 5 jaar later - niet meer uit te komen. Sinds 3 jaar heb ik een nieuwe vriendin in een LAT-relatie, en enkele maanden geleden hebben we onszelf mooie bij elkaar passende liefdesringen cadeau gedaan; ik heb er wel voor gezorgd dat ze er volledig anders uitzien.

Profielfoto van Eline Stap

Eline Stap - 6 nov 2019

Ik heb de mijne verkocht aan een opkoper, samen met wat ander oud goud. Van de opbrengst ben ik een weekend weggeweest met mijn middelste zoon - die daar erg aan toe was. Geen seconde spijt van gehad.

Profielfoto van Anne

Anne - 7 nov 2019

Ik heb al het waardeloze goud en briljanten verkocht aan een goudsmid en samen met hem een nieuw ontwerp gemaakt voor een trouw-aan-mezelf-ring met veel symboliek erin. Het is prachtig geworden!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 8 = een
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding

Vlog

Goed communiceren na je scheiding als ouders in plaats van partners doe je met woorden. Maar hoe vind je nou de juiste woorden? Bekijk de vlogLees verder > communiceren na scheiding
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.