Menu

In 5 stappen een nieuw sieraad van je trouwring

vermaken van je trouwring na scheiding

Het vermaken van trouwringen na een scheiding tot een nieuw sieraad, is een ambachtelijk en dikwijls emotioneel proces. De goudsmid heeft er niet alleen vaktechnische vaardigheden en kennis en specifieke gereedschappen voor nodig, maar moet ook goed kunnen luisteren om jouw verhaal en emoties om te zetten naar een passend ontwerp en tastbaar sieraad. In deze blog geven we een kijkje achter de schermen van het geheim van de goudsmid in 5 stappen!

Stap 1: het ontwerp van een nieuw sieraad van je trouwring

Een ontwerp voor een nieuw sieraad gemaakt van trouwringen, komt meestal tot stand tijdens een eerste gesprek met een goudsmid. Iemands verhaal, persoonlijkheid en emotie spelen hierbij een belangrijke rol. Let er daarom bij de keuze van een goudsmid op dat hij of zij je gedachten en emoties goed begrijpt en kan vertalen naar een passend ontwerp. Het ontwerp wordt vaak nog met de hand geschetst, maar kan tegenwoordig ook digitaal worden gemaakt. Een goed ontwerp ziet er niet alleen mooi uit, maar geeft ook een diepere betekenis aan het sieraad.

het vermaken van je trouwring na je scheiding

Stap 2: ontmantelen en omsmelten ex-trouwringen

Als jij en je ex samen één of meer kinderen hebben, is er sowieso iets moois uit jullie huwelijk voortgekomen. Vermaakte trouwringen voor jullie kind(eren) herinnert eraan dat ze uit liefde zijn voortgekomen. Dit kan hen helpen bij verwerking en acceptatie van jullie scheiding. Op onderstaande foto’s worden bijvoorbeeld drie nieuwe ringetjes gemaakt voor dochters, grotendeels gemaakt van ex-trouwringen.

Na het gesprek met de goudsmid en het ontwerpproces, worden de ringen ingenomen en ontmanteld van eventuele edelstenen. Daarna worden ze vaak omgesmolten met behulp van een brander. Soms is het mooi om de gravure van de ringen te behouden. Hier wordt tijdens het ontwerp rekening mee gehouden.

het vermaken van je trouwring na de scheiding

Stap 3: gieten van het sieraad

Direct na het omsmelten wordt het metaal in een mal gegoten. Soms zijn hiervoor een paar pogingen nodig. In dit geval wordt er extra goud toegevoegd om op drie ringen voor de drie dochters uit te komen. De vorm van de ringen wordt nu al zichtbaar.

vermaken van je trouwring na scheiding

 

Stap 4: verfijning en afwerking

Nu de basis er ligt kan het verfijnde werk beginnen. Grove oneffenheden moeten worden gevijld, de ringen moeten op maat worden gemaakt, de stenen of parels moeten worden geplaatst, de vorm moet geperfectioneerd worden en het materiaal moet gepolijst. Zo zie je de voormalige trouwringen stap voor stap transformeren tot nieuw sieraad.

vermaken trouwring scheiding

Stap 5: het resultaat

Bij oplevering wordt gecontroleerd of de verwachtingen overeenkomen met het resultaat. Soms moet er nog wat kleine dingen worden aangepast. In dit geval waren de drie dochters en hun ouders erg tevreden met de ringen en werd er bij de eerste aanblik even een traantje weggepinkt. Hiermee waren de ouders met hun ex-trouwringen weliswaar niet meer verbonden in de echt, maar wel in de liefde voor hun kinderen.

 

vermaken van je trouwring na scheiding

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


vier × = 20
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.