Menu

Een inboedelverzekering voor je nieuwe huis

inboedelverzekering

Een inboedelverzekering voor je nieuwe huis

Een nieuw huis, een eigen plek om tot rust te komen. Zo snel mogelijk je leven weer op orde te krijgen. Bij zo’n verhuizing komt heel wat kijken. Bovendien verloopt het meestal in een sneltreinvaart en zie je daardoor snel dingen over het hoofd. Zet voor jezelf goed op een rij wat echt belangrijk is om te regelen. Stel prioriteiten, want je kunt niet alles tegelijk. Het dagelijkse leven gaat immers ook gewoon door. Al die zaken, die bij een verhuizing van belang zijn, moeten er even snel tussendoor. Juist daardoor kan het fout gaan. Onachtzaamheid, dingen over het hoofd zien, het kan uiteindelijk voor problemen zorgen die niet nodig zijn, als je de juiste keuzes maakt.

Basisvoorzieningen

Eigenlijk zijn er maar een paar dingen echt belangrijk. Je moet er allereerst voor zorgen dat je de draad zo snel mogelijk weer kunt oppakken. Wat is daarvoor nodig?

  • Elektriciteit
  • Verwarming
  • Water
  • Telefoon
  • Televisie
  • Internet
  • Inboedelverzekering

Dit zijn de meest elementaire zaken om voor je nieuwe woning te regelen. Misschien zijn telefoon en televisie voor jou niet van toepassing en volstaat een goede internetaansluiting. In dat geval kun je die zaken alvast van het lijstje wegstrepen. De inboedelverzekering is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, maar wordt wel ten zeerste aanbevolen. Misschien denk je dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat de kans op schade klein is, omdat je in je eentje een rustig leventje leidt. Maar bedenk je dan wel dat schade juist vaak door anderen wordt veroorzaakt. Wateroverlast bij de bovenburen, waardoor bij jou de boel blank komt te staan. Brand in de woning naast je, waardoor jouw woning roetschade oploopt. Of inbrekers die het op jouw waardevolle spullen voorzien hebben en er met een flinke buit vandoor gaan. Het kan je allemaal overkomen, dus is het slim om je daar goed voor te verzekeren.

Je bezit meer dan je denkt

Ben je een modefanaat? Trek de kledingkast dan eens open en inventariseer wat je daar hebt hangen. Tel de bedragen die je hebt neergeteld voor je outfits eens bij elkaar op. Dat is samen nog een heel bedrag! Ook de apparatuur in de keuken kan ongemerkt behoorlijk wat gewicht in de financiële schaal leggen. En misschien heb je geld geïnvesteerd in een bepaalde hobby? Mensen denken soms dat ze voor hooguit enkele duizenden euro’s aan spullen in huis hebben, terwijl het vaak het dubbele of nog meer blijkt te zijn. Dat zijn bedragen die je meestal niet op de bank hebt staan en dus is het onmogelijk om bij het verliezen van al je spullen snel de boel weer op orde te hebben. Dan is het fijn als je terug kunt vallen op een goede verzekering, die de schade voor je dekt.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


8 × = vierentwintig




Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.