Menu

Je nieuwe liefde

Liefde na de scheiding

Vlinders in je buik en energie voor tien. Na een verdrietige scheiding is een nieuwe liefde misschien wel het mooiste wat je kan overkomen? Maar: wanneer stel je hem voor aan je kind?

10 tips voor een succesvolle kennismaking

  1. Ontdek je nieuwe liefde eerst zelf.
  2. Laat je kinderen wennen aan jouw verliefdheid en mogelijke partner. Geef ze de tijd!
  3. Ga niet voorbij aan de gevoelens van de andere ouder en licht hem eerst in voordat je je verliefdheid aan de kinderen vertelt.
  4. Introduceer je nieuwe partner bij voorkeur tijdens een uitje, dat houdt het luchtig.
  5. Laat je kinderen wennen aan contact tussen jou en je nieuwe partner.
  6. Zorg dat iedereen de aandacht krijgt die hij verdient.
  7. Praat erover met elkaar.
  8. Bedenk hoe jíj de opvoeding van je kinderen wilt aanpakken en bespreek de basisregels met je nieuwe liefde.
  9. Betrek je kinderen in hun nieuwe gezin.
  10. Steun elkaar als partners én stiefouders.

Bron: Kekmama.nl

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een × 3 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Wanneer er iemand vreemdgaat, heeft dat een heel groot effect op je relatie. Er is veel pijn en verdriet bij de verwerking van het vreemdgaan. En gaat je relatie dit overleven? Maar ongeacht of je relatie het overleeft, is het heel belangrijk om samen de pijn en het verdriet onder ogen te zien en aan Lees verder > vreemdgaan wat doet dat met je relatie
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.