Menu

Jezelf laten omscholen met behulp van deze tips

opleiding

Jezelf laten omscholen met behulp van deze tips

Jezelf laten omscholen kan om verschillende redenen. Sommige mensen zijn toe aan een nieuwe uitdaging in hun leven, anderen moeten noodgedwongen op zoek naar een andere baan. In het geval je werk gaat doen waar je nog geen ervaring in hebt, is het voor sommige banen vereist om je te laten omscholen, voordat je aan deze werkzaamheden kan beginnen. Zit jij eraan te denken om je te laten omscholen? Lees dan verder voor een aantal omscholingstips.

Wat vind jij leuk? 

Wanneer je je huidige baan niet uitdagend genoeg vindt of je haalt er geen plezier meer uit, is het tijd voor wat anders. Het voordeel aan een omscholingstraject is dat je helemaal vrij bent in je eigen keuzes. Je kunt overal voor kiezen, dus is het van belang om jezelf af te vragen wat je écht leuk vindt. Dit kan je doen met behulp van een beroepentest. Deze test jouw persoonlijkheid, vaardigheden en interesses. Aan de hand daarvan wordt er bepaald welke beroepen eventueel bij jou passen.

Doorleren

Wanneer jij meer uit je carrière wilt halen, is het doorleren en doorgroeien naar een nieuw beroep een optie. Wanneer jij al werkzaam bent in de marketing, maar de ambitie hebt om door te groeien, is vrijwel altijd een nima marketing of nima digital marketing opleiding vereist. Deze opleidingen staan erom bekend dat ze een hoge werkkans hebben. Je kan ervoor kiezen om deze opleiding naast je werk, parttime te volgen. Tegenwoordig zijn er van tal opties om online opleidingen te volgen. Hiermee kan je jezelf snel bijscholen om de stap te maken naar de gedroomde baan.

Leeftijd

Niet voor niets is leeftijd maar een getal. Tegenwoordig kiezen mensen er steeds vaker voor om zich op latere leeftijd nog te laten omscholen. En dat is niet gek! In de loop der jaren heb je veel ervaring op werkgebied opgedaan en je hebt jezelf beter leren kennen. Je weet waar je goed in bent en waar niet. Deze ervaring en kennis neem je mee op het moment dat je je laat omscholen naar een ander beroep. Het is echter wel goed om te weten dat op latere leeftijd het minder rendabel is om nog een jarenlang omscholingstraject in te gaan in.

Grijp niet te hoog

Ambities zijn goed en iedereen wil een stapje hogerop. Maar zorg er wel voor dat jouw doel aansluit bij jouw mogelijkheden. De basiskennis om een beroep uit te oefenen moet aanwezig zijn om hiermee de kans van slagen te vergroten.

Ben jij geïnteresseerd in omscholing? Neem dan eens een kijkje op SRM en bekijk de opleidingsmogelijkheden.

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 6 =
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.