Menu

Karijn blogt: Kinderen uit de knel heeft ons geholpen

1 reactie
Kinderen uit de knel

Kinderen uit de knelDe afgelopen weken waren bijna ongemerkt de beste weken na de scheiding. We zijn nu een week of zes in therapie en wat hebben die weken veel gebracht! Anders en dieper dan ik ooit had bedacht.

Toen we half september in gesprek gingen bij Kinderen uit de Knel heb ik mezelf voorgenomen er alles uit te halen wat erin zit, voor mezelf en de kinderen. Ongeacht de insteek van mijn ex. En dat is gelukt! Sinds twee weken is de laatste ballast weg, mijn hart vrij en is het verleden alleen nog maar verleden! Klinkt rigoureus en zo voelt het ook.

Ooit zei iemand “er komt een moment waarop je voelt dat je het losgelaten hebt, zomaar ineens”, terwijl ik er altijd vanuit ging dat het een proces zou zijn, iets wat zich geleidelijk aan me zou voltrekken. En ja, het was een proces, maar ook een moment: één moment, heel helder en duidelijk, “klik” deed het, zomaar ineens! Op een zaterdag twee weken geleden.

We hadden er drie sessies opzitten. Drie keer bijna twee uur praten, met elkaar, tegen elkaar, over elkaar en vooral ook over de kinderen. Voorafgaand weet je niet wat het met je zal doen. Ongewild graaf je in het verleden en zit je weer dicht op elkaars huid, je praat over de twee meest dierbare wezentjes in je leven en beschrijft wat goed en fout is. Soms was ik voor een sessie bang voor mijn eigen emoties: weer verdriet, twijfel, missen van wat niet meer is, weemoed… maar dat bleef weg. De pijn van de mislukte nare afloop van de scheiding was er wel, maar de pijn over de relatie, mijn ex, ons en alles wat daar bij hoorde is verdwenen, echt weg. En de bevestiging van dat gevoel werkt bevrijdend. In alles.

Dus daar zat ik twee weken geleden op het bankje voor mijn huis en bedacht ik me plots dat het wel een goed idee zou zijn om de vriendin van mijn ex mee te vragen naar de intocht, samen met de kinderen. Ik voel geen enkele weerstand meer, dus misschien was dit wel de manier om dat heel helder te maken en ook hun weerstand weg te halen… en zo geschiedde. Het werd een leuke zondag, heel ontspannen en fijn voor iedereen. Met als beste bijeffect dat mijn ex eindelijk ook gelooft dat zijn nieuwe relatie mij niet in de weg zit. Een steeds weer terugkerend verwijt dat niet met woorden weg te nemen was en nu als sneeuw voor de zon verdween.

En toen besefte ik: dit doe ik zelf, niet door te blijven drammen en roepen dat het me niet uitmaakt, dat het al lang klaar is, maar door me anders te gedragen. Over mijn eigen schaduw heen te stappen en te doen wat mijn hart me ingeeft, met het belang van de kinderen en mezelf voorop. Een klein gebaar, maar een stap die voor mij en daarmee ook voor de kinderen alles verandert.

En toen zaten we daar weer, drie dagen later, in therapie. Mijn ex was heel erg emotioneel en ik zat daar in mijn nieuwe lichtheid en besefte me tot in mijn vezels, wat hij nu voelt is van hem… niet meer van mij en zo is het goed.

Karijn is 42 jaar, woont in Amsterdam, is moeder van de twee liefste jongetjes ter wereld en afgelopen jaar gescheiden. Ze blogt maandelijks op nieuwestap.nl en vertelt vandaag over een nieuwe start. Beetje bij beetje krijgt ze haar hoofd helderder.

REACTIES

Marieke Lips - 3 dec 2015

Prachtige openhartige blog en knap dat de kracht is gevonden om deze stappen te zetten, mede dankzij Kinderen uit de Knel!

REAGEER OP DEZE BLOG

Laat ook van je horen!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht + = 13
Veel gelezen blogs

Scheiden en nu? Je scheiding aanvragen, hoe doe je dat? Alles wat je wilt weten over alimentatie na je scheiding Partneralimentatie gaat van twaalf naar vijf jaar Alles over partneralimentatie Alles over kinderalimentatie Kinderalimentatie en de nieuwe partner; hier moet je op letten! Alimentatie berekenen 13 tips voor gescheiden ouders 5 super tips voor het opstellen van het ouderschapsplan Co ouderschap, wat houdt dat precies in? Rechten van vader bij de omgangsregeling Toestemmingsformulier om te reizen met kind na scheiding Echtscheiding en hechting bij baby’s en peuters Verwerking van je scheiding Zo heb ik de eenzaamheid na de scheiding overwonnen Wat is een vechtscheiding nou eigenlijk? Wanneer mag ik weer moeder zijn? Frances blogt over ouderverstoting Narcisme in je relatie: herken de 3 fases Gaslighting en narcisme. Hoe ga je daar het beste mee om? Wat doet een mediator nou eigenlijk? Rechten van het kind (12-18 jaar) bij de scheiding Wat is narcisme?

Vlog

Hoe ga je verder met de opvoeding van je kinderen als je bent gescheiden? Zeker als je ieder een andere opvoedstijl hebt. Zoek de verbinding met elkaar want je wil allebei het beste voor je kinderen. Bekijk de vlog van Roos Boer, zij bespreekt hoe je met de verschillen in opvoedstijl kan omgaan. Kijk hier voor Lees verder > samen opvoeden gescheiden
Hoi, ik ben Annelies Hulsker en ik nodig je uit om lid te worden van onze Community om in contact te komen met andere ervarensdeskundigen.
Hoi, ik ben Elske Damen, wij willen je helpen om de periode tijdens en na je scheiding net wat makkelijker te maken, ik wens je veel plezier op deze site.